Nie ma napiecia na elektrozaworach
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, problem z gazem I generacji w Tico. Nie podaje napięcia na elektrozaworki...same działają bo na krótko samochód odpala. Po przełączeniu na gaz słychać tylko jakiś przekaźnik jakby. Raz już miałem podobny problem to pomogło wyjęcie i włożenie bezpiecznika. Moja prośba jest taka żebyście mi napisami które elementy instalacji za to odpowiadają i jakie są połączenia przewodów.. tzn. zielona dioda świeci na przełączniku więc myślę że mogę stwierdzić ze zasilanie do przełącznika dochodzi. Tylko czy za przełącznikiem od razu na zaworki idzie czy coś po drodze jest?
-
- VWGolf.pl Killer
po drodze nie zawsze cos musi być,aczkolwiek szukaj pod maską dwóch koło siebie przekaźników,jeden to emulator sondy,drugi sterowanie benzyna gaz,sprawdź konektorki, rozbierz tą centralkę i sprawdź pod względem zimnych lutów ,pomimo tego możesz przelutować,dodatkowo sprawdź okablowanie powinny być te same kolory kabli chyba że były sztukowane,dodatkowo jaką posiadasz centralke?
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
Wymieniłem przełącznik bo stary był zgrzewany nie chciało mi sie go rozwalać bo moze własnie zimne luty
-
- VWGolf.pl Killer
a więc widzisz tak jak pisałem...było przelutować i by śmigało...
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11