Spalanie lpg 1.6abu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Spalanie lpg 1.6abu
Witam. Jakieś dwa miesiące temu założyłem nową instalację lpg do mojego golfa. Przed jej założeniem golf w trasie palił od 5 do maksymalnie 6 litrów Pb/100km. Po założeniu gazu benzyny nadal w trasie pali stosunkowo niewiele bo w 6 litrach się zamknie, natomiast gazu zawsze ponad 10L/100km. Nigdy jeszcze nie udało mi się zejść poniżej 10/100. Trochę mnie to martwi bo byłem już 3 razy na regulacji gazu i nic nie pomaga.Gazownik mówił że ma palić 20% więcej niż Pb a tu pali 100% więcej niż Pb. Jeżdżę raczej spokojnie, autostrada 110km/h więc nie wiem skąd tak duże spalanie. LPG drugiej generacji, reduktor LOVATO.
Spalanie lpg 1.6abu
Trochę może Cię zmartwię, ale miałem tego typu instalację w 3-ce z mojego avatara ( kiedy ją jeszcze miałem) to było 1.8 8V i też spanie miałem zawsze ok 10l/100 i za bardzo nie było różnicy czy miasto czy trasa, po prostu połykał tą dyszkę i tyle.
Potem miałem MKIV z sekwencją tam już było inaczej i rzeczywiście palił te książkowe 20% więcej niż benzyny notabene był to 2.0 8V i również spalanie nie przekraczało średnio 10l, ale była już widoczna różnica miedzy trasą a miastem. 8/11l.
Podjedz jeszcze na wszelki wypadek do jakiegoś innego gazownika niech rzuci okiem na instalację i jej wystrojenie ale jeśli instalacja jest dostrojona dobrze to nie pozostaje nic innego jak stwierdzić że "ten typ tak ma".
Potem miałem MKIV z sekwencją tam już było inaczej i rzeczywiście palił te książkowe 20% więcej niż benzyny notabene był to 2.0 8V i również spalanie nie przekraczało średnio 10l, ale była już widoczna różnica miedzy trasą a miastem. 8/11l.
Podjedz jeszcze na wszelki wypadek do jakiegoś innego gazownika niech rzuci okiem na instalację i jej wystrojenie ale jeśli instalacja jest dostrojona dobrze to nie pozostaje nic innego jak stwierdzić że "ten typ tak ma".
Co to jest żona i teściowa w samochodzie?
Zestaw głośnomówiący!
Zestaw głośnomówiący!
Spalanie lpg 1.6abu
Dzisiaj przyspieszyłem zapłon więc może to coś da
Jeśli nie to znowu pojadę na regulację. Już bym się nie dziwił gdyby pod maską było minimum 2.0L a tu ledwo 1.6
Jeśli nie to znowu pojadę na regulację. Już bym się nie dziwił gdyby pod maską było minimum 2.0L a tu ledwo 1.6
-
- Gadatliwa bestia
Spalanie lpg 1.6abu
Jak to jest monowtrysk to chyba jedyna recepta jest sparwdzic jaki dali mikser- zmierz srednice .Chyba powinna byc 38mm - im wieksza tym lepiej oczywiscie w granicach rozsadku i spalanie powinno spasc.
VW Bora 1.9TDI 01' ASV+sprzedany.
VW Golf 4 1.4 99' LPG -sprzet zony
Seat Leon 1.6 16 05' LPG
VW Golf 4 1.4 99' LPG -sprzet zony
Seat Leon 1.6 16 05' LPG
Spalanie lpg 1.6abu
Jakiś tydzień temu też zainstalowałem LPG II generacji w moim 1.8 75 KM , reduktor Lovato sterownik Stag plus reszty nie wiem co tam siedzi i powiem że na PB palił mi ok 10 l w cyklu mieszanym też jerzdzę spokojnie i płynnie do 90 kh max , na gazie pali mi tyle samo co benzyny czyli też 10 , jak bym miał tak niskie spalanie PB jak Ty nie instalował bym LPG.Raczej 10 l gazu to norma .