DYSTANSE, ŚRUBY, PIERŚCIENIE CENTRUJĄCE itp
PYTANKO' koledzy jakiej grubosci dystans zamontować na tył do golfa mk4. felga 18cali szeroka 10 cali et 54 oponka na feli 245/35/18 z góry dzięki .http://images.google.pl/imgres?imgurl=h ... s%3Disch:1
Ostatnio zmieniony śr mar 31, 2010 22:01 przez adammitek, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam
Mam pytanie do dystansów na tylne koła tylko.
Mam auto mk3 gti 2.0.
Miałem felgi oryginalne bbs 15 cali 6,5J et 43 i opony 195/50/15 oraz dystanse 15 mm.
Zmieniłem na felgi bbs 15 cali 7J et 32 i opony te same 195/50/15.
Chciałem poszerzyć tył na nowych felgach.
Jaki byście doradzali dystanse przelotowe 5mm, 8mm. czy 1 cm?
Chciałbym mieć tak samo tył szeroki jak na starych kołach lub minimalnie szerzej bo wiem że nie będzie wtedy nic obcierać.
Proszę o pomoc w tej sprawie
pozdrawiam
Marek
Mam pytanie do dystansów na tylne koła tylko.
Mam auto mk3 gti 2.0.
Miałem felgi oryginalne bbs 15 cali 6,5J et 43 i opony 195/50/15 oraz dystanse 15 mm.
Zmieniłem na felgi bbs 15 cali 7J et 32 i opony te same 195/50/15.
Chciałem poszerzyć tył na nowych felgach.
Jaki byście doradzali dystanse przelotowe 5mm, 8mm. czy 1 cm?
Chciałbym mieć tak samo tył szeroki jak na starych kołach lub minimalnie szerzej bo wiem że nie będzie wtedy nic obcierać.
Proszę o pomoc w tej sprawie
pozdrawiam
Marek
Golf for live ;)
najlepiej bys sam pomierzyl sobei jakie dystanse ci potrzebne przeciez?
http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !
golfinka, dystanse są zbędne.
nowe kolka takie jakie są będą wystawać bardziej o 2 mm na zewnątrz i zbliżą się do amortyzatora 10 mm w porównaniu z tymi kółkami co miałeś poprzednio.
no chyba że będą ocierać od wewnątrz to wtedy coś wstawisz ale nie sądzę żeby była taka potrzeba.
nowe kolka takie jakie są będą wystawać bardziej o 2 mm na zewnątrz i zbliżą się do amortyzatora 10 mm w porównaniu z tymi kółkami co miałeś poprzednio.
no chyba że będą ocierać od wewnątrz to wtedy coś wstawisz ale nie sądzę żeby była taka potrzeba.
Krzycho, black new beetle 2.0i apk>aqy '99
www.newbeetle.pl
www.newbeetle.pl
Dziękuję za odpowiedź ale powiedz mi w jaki sposób to obliczyłeś?beetle pisze:golfinka, dystanse są zbędne.
Bo mi się wydaje ze teraz mam 1 cm wężej (licząc od błotnika do opony) niż w poprzednich felgach z dystansami 15mm
z góry dziękuje za pomoc
Golf for live ;)
wylicza sie po prostu kalkulatorem et:
Ostatnio zmieniony śr kwie 07, 2010 09:55 przez beetle, łącznie zmieniany 1 raz.
www.newbeetle.pl
www.newbeetle.pl
kiedyś to mierzyłem jak dobierałem dystans do tyłu:
- długość centrowania na piaście wynosi dokładnie 13,8 mm piasty (od płaszczyzny styku z felgą) + 2 mm dekielka (ale dekielek nie bierze udziału w centrowaniu więc można go sobie darować)
dla tych co nie jarzą - chodzi o to w prawym dolnym rogu zdjęcia
inny przydatny wymiar który ustaliłem przy okazji:
- głębokość gwintu w piaście (grubość kołnierza piasty) od styku z felga to 15,8 mm (wymiar przydatny przy dobieraniu długości śrub)
ps. foto przykładowe z alledrogo
- długość centrowania na piaście wynosi dokładnie 13,8 mm piasty (od płaszczyzny styku z felgą) + 2 mm dekielka (ale dekielek nie bierze udziału w centrowaniu więc można go sobie darować)
dla tych co nie jarzą - chodzi o to w prawym dolnym rogu zdjęcia
inny przydatny wymiar który ustaliłem przy okazji:
- głębokość gwintu w piaście (grubość kołnierza piasty) od styku z felga to 15,8 mm (wymiar przydatny przy dobieraniu długości śrub)
ps. foto przykładowe z alledrogo
www.newbeetle.pl
www.newbeetle.pl