witam czy musowo kupowac pierscienie centrujace do felg czy mozna jezdzic bez ?
pytam bo mam felgi z wiekszym otworem i chce zalozyc je do golfa
pierscienie centrujace
- 21Golfista21
- Gadatliwa bestia
pierscienie centrujace
a chcesz się zabić? sam sobie odpowiedz? to Twoje bezpieczeństwo...
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=351409 nowy nabytek
to nie, że ja się boję prędkości to prędkość boi się mnie :D
to nie, że ja się boję prędkości to prędkość boi się mnie :D
- Mavrick
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
pierscienie centrujace
Zaczniesz hamowac, kolo zlapie poslizg co bedzie wiazalo sie z tym ze sie zatrzyma a jak tarcie sie zwiekszy to jest duza szansa ze zetnie Ci ladnie wszystkie szpilki a co moze byc dalej to sam sobie dopowiedz...plastikowe pierscienie to koszt ok 40zl za komplet...
-
- VWGolf.pl Killer
pierscienie centrujace
życie jest więcej warte także się zastanów!!!
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
pierscienie centrujace
Po pierwsze to przenoszę do odpowiedniego działu
Po drugie to 21Golfista21, bioly05011, za taki offtop należą Wam się warny ale mam dziś dobry humor
Po trzecie,
W pierścieniach centrujących chodzi tylko o wymuszenie współosiowości piasty z felgą - bez nich jej osiągnięcie jest praktycznie niemożliwe co prowadzi do dodatkowego bicia na kole (jakby koło było "jajowate").
Po drugie to 21Golfista21, bioly05011, za taki offtop należą Wam się warny ale mam dziś dobry humor
Po trzecie,
Centrowanie felgi NIE PRZENOSI OBCIĄŻEŃ, więc z punktu widzenia ścięcia szpilek i urwania się koła pierścień centrujący NIE MA ZNACZENIA.Mavrick pisze:Zaczniesz hamowac, kolo zlapie poslizg co bedzie wiazalo sie z tym ze sie zatrzyma a jak tarcie sie zwiekszy to jest duza szansa ze zetnie Ci ladnie wszystkie szpilki
W pierścieniach centrujących chodzi tylko o wymuszenie współosiowości piasty z felgą - bez nich jej osiągnięcie jest praktycznie niemożliwe co prowadzi do dodatkowego bicia na kole (jakby koło było "jajowate").