Panowie, zgubiłem adapter do śrub zabezpieczających w moim mk4 (na 99% fabryczne). Wyczytałem w paru miejscach że da się dokupić w ASO, dziś byłem w skodzie i powiedzieli że już nie mają w ofercie. Nie wiecie może czy to reguła w każdym salonie? Ktoś się orientuje czy można gdzieś indziej dostać? Znalazłem w archiwum allegro że ktoś takie oferował, ae obecnie nic nie widać.
Chodzi mi o ten starszy typ zabezpieczeń, na zdj. właśnie moja śruba:
Zgubiony adapter do śrub zabezpieczających
Dopasuj torksa lub nabij coś podobnego i odkręcisz nie wiem na cholere ci te śruby przy zwykłych alu
„Nie umiera ten, kto trwa w sercach i pamięci naszej”
najlepiej jechać na wulkanizację jak robiłem na wulkanizacji to mieliśmy ponad 100 końcówek każda inna dużo się trafiało ludzi bez adapterów jak kupili samochód i zawsze coś się dopasowało
Mój Mk4 =====> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=472504
Nabić torxa, spline'a lub nawet płaskiego majzla podszlifowanego na wymiar
Dużo jest rodzai tych oryginalnych zabezpieczen.Nie zawsze jest je łatwo odkręcić ,nieraz trzeba coś przyspawać jak jest miejscie ,a w alusach przeważnie rozwiercam łepek.
Nasadek już od pewnego czasu nie ma osobno w ofercie ASO. Niektóre mogą mieć zestaw do wykręcenia starych.
- Paviarotti
- Lord GTI
arekmar, jak Ci się nie chce kombinować to szukaj na allegro takiej nasadki. Albo samej albo z kompletem śrub. Ja tak zrobiłem - policzyłem ile mam ząbków i dobrałem