Dobór opon, naciąg opon itp
na 17 nie zglebisz tego tak żeby jakoś wyglądało, a ogólnie to masz na pierwszej stronie link ze zdjęciami
„Nie umiera ten, kto trwa w sercach i pamięci naszej”
- miasikvw5GTI
- Mały gagatek
- Kontakt:
Dokładnie minimum 18 wtedy można zrobic to ładnie a na 17 to nie za smacznie to bedzie wyglądać
panowie pomocy, mam do gofra gti felgi rh zw1 w szerokościach 8.5" i 9.5" chcę na to założyć opony 185/35 i 195/40. jeździł ktoś na takich naciągach ?? auto mm dosyć nisko i inna opona nie wejdzi na przód . jeździłem na 16" 9" szerokich i oponie 195/40 wtedy nie było żadnego problemu. liczę na waszą pomoc bądź opinie jak to się sprawuje
Panowie prośba o pomoc kupiłem felgi 17" 7,5 et 47 do golfa V i zastanawiam się jakie kupić opony 205/50 czy 225/45? Przeczytałem pół internetu i zgłupiałem, które będą lepsze na taką szerokość felgi? Jedni mówią, że ich strasznie wozi na koleinach przy 225/45 i że jak na 7,5 to 225 troche szeroka inni za to, że 205/50 będzie sporo naciągnieta. Zależy mi na komforcie i żeby nie trzymać kierownicy z całych sił. Oczywiście chodzi mi również, żeby nic nie obcierało. Samochód na ori zawieszeniu. Z góry bardzi dziękuję za pomoc.
MarianoX, 205/50 będzie w sam raz i nie będzie naciągnięta
Re: Dobór opon, naciąg opon itp
Siema Panowie, co sądzicie i jakie macie opinie na temat opon sunny? No i jak te opony naciągają na felgi? Mysle założyć 215/40/18 na 8,5j
Moja VR6-ka: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 4#p6607264" onclick="window.open(this.href);return false;
darov, wolał bym dołożyć pare złoty i kupić nankangi
No właśnie zastanawiam sie bo nankangi już kiedyś miałem a o tych sunny jeszcze zero opinii stąd pytania moje
Moja VR6-ka: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 4#p6607264" onclick="window.open(this.href);return false;
były opinie na ich temat albo w tym temacie albo w "dobór opon letnich "
-
- Mały gagatek
- Auto: Golf VII GTI 2.0
- Silnik: CXCA
Witam.
Poproszę o pomoc w dobraniu opon, które będą lepiej pasowały.
GTI z zawieszeniem fabrycznym jak w GTI, narazie musi tak zostać, zawias będzie później, interesuje mnie delikatny naciąg nie przesadny tylko taki lekko widoczny.
Rozmiary opon jakie mam upatrzone to 205 50 R17, 205 45 17 lub 215 45 R17 Felgi 8J. Nie wiem co założyć aby wyglądało, żeby nie mieć za bardzo luki w nadkolu
Poproszę o pomoc w dobraniu opon, które będą lepiej pasowały.
GTI z zawieszeniem fabrycznym jak w GTI, narazie musi tak zostać, zawias będzie później, interesuje mnie delikatny naciąg nie przesadny tylko taki lekko widoczny.
Rozmiary opon jakie mam upatrzone to 205 50 R17, 205 45 17 lub 215 45 R17 Felgi 8J. Nie wiem co założyć aby wyglądało, żeby nie mieć za bardzo luki w nadkolu
- bialko1991
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Wszystko zależy od konkretnego modelu opony, bo mimo tych samych rozmiarów model modelowi nie równy i sporo może się różnić szerokością. Dlatego przed zakupem opon pod naciąg warto przegrzebać strony typu tyrestretch i google żeby mieć pogląd