DYSTANSE, ŚRUBY, PIERŚCIENIE CENTRUJĄCE itp
jakie śuby do alufelg do golfa mk1 ?
witam . Kupiłam takie felgi do mojego golfika I -Felgi 4x100 5,5 cala 13 H2B Bmw ET 18 i nie wiem jakie śruby do nich dokupić. Po zmierzeniu starej śruby i włożeniu do nowej felgi okazało się że muszą mieć gwint 31mm. A na stronie w sklepie nie ma takich ( są 30 mm lub 32). Wiem jeszcze że na pewno muszą być stożkowe.
cokoliwke dasz ok 30mm bedzie ok
http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !
- michalfrezz
- Mały gagatek
- Kontakt:
witam,
pytanko. Jakie macie zdanie o śrubach zabezpieczających z alledrogo? Warto je kupowac i tylko z nich korzystac do zabezpieczenia felg? Czy lepiej kupic u kogoś nietypowe (robione specjalnie dla was z niepowtarzalnym wzorem) jeśli tak to gdzie i za ile takie śruby ktoś robi?
pozdrawiam
pytanko. Jakie macie zdanie o śrubach zabezpieczających z alledrogo? Warto je kupowac i tylko z nich korzystac do zabezpieczenia felg? Czy lepiej kupic u kogoś nietypowe (robione specjalnie dla was z niepowtarzalnym wzorem) jeśli tak to gdzie i za ile takie śruby ktoś robi?
pozdrawiam
MÓJ VARIAT ==> viewtopic.php?p=3816758#3816758" onclick="window.open(this.href);return false;
Była BESTIA==> viewtopic.php?f=87&t=120370&p=1332229#p1332229" onclick="window.open(this.href);return false;
Była BESTIA==> viewtopic.php?f=87&t=120370&p=1332229#p1332229" onclick="window.open(this.href);return false;
tylko duzy producent, zajmujacy sie tym zawodowo jest w stanie zapewnic odpowiedni material i obrobke cieplna.
"pan kazio" wyfrezuje ci co jakiegos dziwolaga ale nie masz pewnosci czy ci nie peknie albo nie odksztalci sie przy pierwszym uzyciu.
sruby musza miec taki wzor aby nie mozna bylo wbic lub nabic spreparowana nasadke do odkrecania.
obejrzyj sobie sruby krolaka lub mcgarda, ktore uwazane sa za porzadne.
a tak ogolnie to zawodowiec poradzi sobie z kazdym zabezpieczeniem
"pan kazio" wyfrezuje ci co jakiegos dziwolaga ale nie masz pewnosci czy ci nie peknie albo nie odksztalci sie przy pierwszym uzyciu.
sruby musza miec taki wzor aby nie mozna bylo wbic lub nabic spreparowana nasadke do odkrecania.
obejrzyj sobie sruby krolaka lub mcgarda, ktore uwazane sa za porzadne.
a tak ogolnie to zawodowiec poradzi sobie z kazdym zabezpieczeniem
Krzycho, black new beetle 2.0i apk>aqy '99
www.newbeetle.pl
www.newbeetle.pl
Wyczytalem na forum, ze zwykle mk3 maja śruby M12 x 1,5 mm a wersje gti/vr6 M14 x 1,5 mm.
A wersja GT 4x100 z tarczami z przodu i z tylu?
Doczytalem tez, ze dlugosc oryginalnych srub aluminiowych VW to 27mm. Jesli zatem chcialbym zalozyc dystans 20mm, to jaka srube kupic? 50mm?
A wersja GT 4x100 z tarczami z przodu i z tylu?
Doczytalem tez, ze dlugosc oryginalnych srub aluminiowych VW to 27mm. Jesli zatem chcialbym zalozyc dystans 20mm, to jaka srube kupic? 50mm?
Ostatnio zmieniony ndz kwie 05, 2009 15:30 przez Kri$, łącznie zmieniany 1 raz.
zasada jest prosta
4 sruby M12
5 srub M14
tak 50mm sria ma ok 27-30
4 sruby M12
5 srub M14
tak 50mm sria ma ok 27-30
http://www.mapet-TUNING.com
mam mały problem mam felgi BBS 15" 6J ET48 z oponą 195/50/15 i auto jest opuszczone jakieś -60 -70 bo jest na gwincie i przy maksymalnym skręcie obciera mi o wewnętrzne nadkole i zastanawiam się nad dystansami ale nie wiem zupełnie jak dobrać dystans żeby nie obcierało, ale też żeby nadal mieściły się w nadkola, na oko myślę że 1cm dystanse, ale nie wiem dokładnie i pytam jak je dobrać???
VW Golf mk2 pasja zobowiązuje