przykręcenie dystansów śrubami pływającymi

Problemy z doborem felg i opon do auta? Napisz o tym tutaj, także wszystko na temat opon i felg.

Moderatorzy: Stalu, VIP

killah
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: killah » pn cze 30, 2014 21:53

Witam,

Mam problem. Okazało się że moje dystanse zmieniające rozstaw nie są 5x100->5x112 tylko 5x98 ->5x112 Dodam że chodzi o oryginalne dystanse RH

Obrazek

Czy dystanse 30 i 40mm można przykręcić do piasty śrubami pływającymi? Felga będzie przykręcona normalnie.

2gie pytanko -> jeśli da się to jakie śruby kupić do przykręcenia dystansu do felgi ? Chodzi o długość :)

Golf MK3 by killah : viewtopic.php?p=3276083#3276083 - RIP
Passat B3 Daily Car by killah : viewtopic.php?f=91&t=558831 - SOLD

Shmatan
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: Shmatan » pn cze 30, 2014 23:45

killah, nie powinno być problemu, pod warunkiem że zadbasz o współosiowość dystansu i piasty (poprzez tuleje redukcyjne).

Długość śrub to nie problem (zawsze można je skrócić) - bardziej przejmowałbym się przylgnią bo nie wiem jakie śruby idą do adapterów rh (kula/stożek/płaskie)

killah
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Re: przykręcenie dystansów śrubami pływającymi

Post autor: killah » pn cze 30, 2014 23:57

Shmatan pisze:killah, nie powinno być problemu, pod warunkiem że zadbasz o współosiowość dystansu i piasty (poprzez tuleje redukcyjne).

Długość śrub to nie problem (zawsze można je skrócić) - bardziej przejmowałbym się przylgnią bo nie wiem jakie śruby idą do adapterów rh (kula/stożek/płaskie)
jeśli chodzi o dystanse RH to tam jest stożkowa przylgnia wiec śrubka pływająca podejdzie na szczęście.

Temat bardziej powstał by odpowiedzieć na pytanie czy to bezpieczne bo opinie są różne i różniaste. Oczywiście pierścień centrujący będzie dobrany więc bez obaw.

Golf MK3 by killah : viewtopic.php?p=3276083#3276083 - RIP
Passat B3 Daily Car by killah : viewtopic.php?f=91&t=558831 - SOLD

ODPOWIEDZ

Wróć do „Opony i felgi”