Ponieważ jest to mój pierwszy post witam wszystkich.
Na wtepie przepraszam bo pewnie gdzies jest taki temat ale nie moge go znalezc.
Jestem w fazie zakupu felg 7.5x16 ET35 na przod i 9x16 ET15 na tyl tylko ze nie wiem czy sie zmieszcza zalezy mi na tym by auto bylo przedewszystkim praktyczne
i dodam ze planuje obnizenie -40. Jak to bedzie wygladac moze ktos jezdzi na takim zestawie. Prosze tez o pomoc w dobraniu rozmiaru opon.
9x16" ET 15 do Passata B3
będzie ok, 195/40 lub 195/45 ewentualnie 205/40 wrzuce ci jutro foty jak to wygląda na aucie
„Nie umiera ten, kto trwa w sercach i pamięci naszej”
Przyszły już felgi. Tyl pasuje na zyletki rant wystaje poza obtys pare mm i jet delikatny luz do wachacza. Troche sie bałem ale bedzie super. Przod sie troche chowa i jest tam wiecej miejsca. Co do opon to czy 195/45 nie bedzie za nisko dodam ze nigdy wczesniej nie jezdzilem na niskim profilu.
najlepiej jak byś znalazł 195/40 bo na 45 to trochę balon będzie na przodzie
„Nie umiera ten, kto trwa w sercach i pamięci naszej”
Witam serdecznie, jest to mój pierwszy post na tym forum, więc liczę na wyrozumiałość, a żeby nie zakładać nowego tematu to od razu się tutaj zapytam o trapiący mnie problem skoro temat B3 poruszony
Niedawno kupiłem nowe fele, tył 9J ET15, przód 7.5J i ET20, do tego oponki 215/40 i 195/40. Tył jest na styk, gorzej z przodem, bo troszkę więcej wystaje. I tu rodzi się w mojej głowie pytanie, co z rantami błotników? Trzeba je zaklepywać, czy opony będą się mijały z błotnikiem? Póki co zawieszenie seryjne (aczkolwiek myślę o obniżeniu), czy przy serii martwić się tymi rantami, czy dopiero po obniżeniu? Pozdrawiam!
EDYCJA: Gdyby ktoś był ciekawy, powyższe parametry felg są odpowiednie, dobrze to w passacie leży
Niedawno kupiłem nowe fele, tył 9J ET15, przód 7.5J i ET20, do tego oponki 215/40 i 195/40. Tył jest na styk, gorzej z przodem, bo troszkę więcej wystaje. I tu rodzi się w mojej głowie pytanie, co z rantami błotników? Trzeba je zaklepywać, czy opony będą się mijały z błotnikiem? Póki co zawieszenie seryjne (aczkolwiek myślę o obniżeniu), czy przy serii martwić się tymi rantami, czy dopiero po obniżeniu? Pozdrawiam!
EDYCJA: Gdyby ktoś był ciekawy, powyższe parametry felg są odpowiednie, dobrze to w passacie leży