opony z 2000 roku
opony z 2000 roku
jak kupiłem auto dostałem do niego opony letnie tylko te opony są z 2000 roku nadają się jeszcze do czegoś?
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
opony z 2000 roku
Ciężko odpowiedzieć jednoznacznie nie widząc stanu opon , jaki ma bieżnik ,czy nie poszczerbione, czy boki nie spękane? Generalnie to wiekowo wg mnie opony do utylizacji lub do spalenia na jakiejś E36 pod lidlem . Myśle,że każda nowo bieżnikowana byłaby pewniejsza od takich wiekowych opon. Nie napisałeś jaki rozmiar ale jak się dobrze poszuka można kupić jakiś tanszy komplet w okolicach 500-600zł lub bieznikowane za 400
-
- Nowicjusz
Re: opony z 2000 roku
Pokaż jak to wygląda bo narazie poza ręcznikiem to nie wiadomo co to i jak to wygląda
opony z 2000 roku
Myślałem że chodzi o jakieś drogie opony, a tu 14 , powiem tak jak będzie miała pęknąc to pęknie i nowa, nie licz na jakieś hamowanie po deszczu i przyczepność, takie używki w miarę młode można kupić po 50zł szt
„Nie umiera ten, kto trwa w sercach i pamięci naszej”
-
- Nowicjusz
opony z 2000 roku
Rozmawiamy o 16-letnich oponach? Myślę, że choćby je przechowywał w próźni to i tak nie nadają się już do użytku . Niedawno miałem epizod z gumami z 2008. Po dwóch tygodniach do wyrzucenia.
opony z 2000 roku
Guma to guma, przez kilka lat trzyma swoje właściwości. Mogą wyglądać ładnie a zaraz się rozlecą. Wystaw na sprzedaż za litr wódki, na pewno jakiś mirek łyknie, żeby miał co na auto założyć przed sprzedażą.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=559311 mój TornadoRot
opony z 2000 roku
One nawet dobrze nie wyglądają. Do przyczepki bym tego nie założył.
Nie dość, że prawie pełnoletnie to jeszcze bez bieżnika praktycznie.
Nie dość, że prawie pełnoletnie to jeszcze bez bieżnika praktycznie.
-
- Nowicjusz
Re: opony z 2000 roku
Jak na ten rocznik to ładne mało spękane ale jakieś łyse. Dostałeś je żeby poprzedni właściciel mógł napisać w ogłoszeniu, że są dwa komplety opon a nie żebyś na nich jeździł