Ubezpieczenie szyb
Moderatorzy: jhosef, doggie, VIP
Ubezpieczenie szyb
Witam, czy jest opcja, żeby wykupić ubezpieczenie szyb osobno tzn. nie przy zawieraniu polisy OC tylko powiedzmy kilka miesięcy po jej wykupieniu.
Jakie TU byście polecili?
Jakie TU byście polecili?
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
dla przykładu jak jest w WARCIE:
[ Dodano: Pią 08 Sty, 2010 ]
z kolei w warunkach ubezpieczenia AutoSzyby w PZU nie doczytałem się, aby trzeba było ją zawierać razem z OC czy AC http://www.pzu.pl/pub/files/PZU_SA/prod ... a/6928.pdf ale myślę że kolega zajac wypowie się bardziej szczegółowo
Zawarcie umowy ubezpieczenia WARTA AUTO-SZYBY możliwe jest wyłącznie z osobami które zawarły w WARCIE ubezpieczenie OC lub AC. Umowa może być zawarta tylko jednocześnie (w tym samym dniu), z ubezpieczeniem OC lub AC, na 12-to miesięczny okres ubezpieczenia - tożsamy z okresem ochrony ubezpieczenia OC lub AC.
[ Dodano: Pią 08 Sty, 2010 ]
z kolei w warunkach ubezpieczenia AutoSzyby w PZU nie doczytałem się, aby trzeba było ją zawierać razem z OC czy AC http://www.pzu.pl/pub/files/PZU_SA/prod ... a/6928.pdf ale myślę że kolega zajac wypowie się bardziej szczegółowo
- zajac
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
w pzu mozna wykupic samo ubezpieczenie szyb np od 50 zł suma ubezpieczenia wynosi 2000 zł na wszystkie szyby w pojezdzie. Jesli mamy ac to w przypadku zgłoszenia szkody z ubezpieczenia szyb nie tracimy znizki w ac
szyby wymieniane są w zakładach sieci naprawczej autoglass jaan lub w przypadkach natychmiastowej koniecznosci w dowolnie wybranym warsztacie po uprzednim kontakcie z infolinia pzu
[ Dodano: Sob Sty 09, 2010 00:54 ]
likwidacja szkody moze zostac zalatwiona nawet 1 dnia
szyby wymieniane są w zakładach sieci naprawczej autoglass jaan lub w przypadkach natychmiastowej koniecznosci w dowolnie wybranym warsztacie po uprzednim kontakcie z infolinia pzu
[ Dodano: Sob Sty 09, 2010 00:54 ]
likwidacja szkody moze zostac zalatwiona nawet 1 dnia
Moje mark 4 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=251704&start=0
NARZĘDZIA I SPRZĘT WARSZTATOWY - SPRZEDAŻ
Pomoc prawna - ubezpieczenia
Ubezpieczenia PZU OC, AC, NNW, Pakiety - Tanio
NARZĘDZIA I SPRZĘT WARSZTATOWY - SPRZEDAŻ
Pomoc prawna - ubezpieczenia
Ubezpieczenia PZU OC, AC, NNW, Pakiety - Tanio
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Szyby
Witam znajomemu pękła szyba wymienił ją i dowiedział się ze mozna ubezpieczyć szybę i ubezpieczył potem ta szyba jeszcze raz pękła i wymianę miał z tego ubezpieczenia
Ja tak miałem, miesiąc czasu po wykupieniu ubezpieczenia wyłapałem na trasie, ubezpieczenie mam w PZU za 25 zł na wartość 1000 zł, wymiana kosztowała 450 zł a wszystko bez wpływu na zniżki AC.sebcio pisze: wykupuję ubezpieczenie na szyby szyba pęka np od kamienia
Jeśli kwota naprawy nie przekracza posiadanego ubezpieczenia Możesz jeszcze wykupić roczne ubezpieczenie w JAAN na wymienioną szybę.sebcio pisze: ubezpieczyciel pokrywa koszt nowej szyby bez żadnego "ale"
Generalnie po przeczytaniu OWU powinno sie wiedziec w jakich sytuacjach to ubezpieczenie szyb obowiązuje, ponieważ na przykład jak pojedzieś samochodem do lasu i zaczniesz szaleć, powiedzmy gałąź spowoduje pęknięcie szyby to raczej ubezpieczenie tgo nie obejmie, ale ogólnie w 99% działa. w linku tez jest wymiana w auto glass jan, chyba tych warsztatów jest najwięcej w Polsce, no i są najlepsze.