Kupiłem sprowadzone auto jaki jest czas na zarejestrowanie
Moderatorzy: jhosef, doggie, VIP
Kupiłem sprowadzone auto jaki jest czas na zarejestrowanie
Tak jak w temacie kupiłem mk1 sprowadzone z holandii i chce je troche odrestaurowac przed zarejestrowaniem w polsce i tu moje pytanie czy jest jakis termin w jakim musze je zarejestrowac czy moge to zrobic np za 2 miesiace jak skoncze remont...Głownie zalezy mi na tym zeby nie płacic oc jak auta nie uzywam
O to super
A przy okazji jescze mam jescze jedno pytanie moje mk1 ma juz ponad 25lat i czytałem ze gdy ma sie zaswiadczenie od rzeczoznawcy ze jest to auto historyczne (nie zabytkowe czyli bez żółtych tablic) to nie treba miec ciagłosci w płaceniu OC i jakies zniszki sie naleza w PZU np. 50% Tylko cos mi sie to wydaje za piękne jak na nasz kraj...
A przy okazji jescze mam jescze jedno pytanie moje mk1 ma juz ponad 25lat i czytałem ze gdy ma sie zaswiadczenie od rzeczoznawcy ze jest to auto historyczne (nie zabytkowe czyli bez żółtych tablic) to nie treba miec ciagłosci w płaceniu OC i jakies zniszki sie naleza w PZU np. 50% Tylko cos mi sie to wydaje za piękne jak na nasz kraj...
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
http://www.motoforum.pl/Oldtimer/ts02.htmlluki0906 pisze:
auto historyczne (nie zabytkowe czyli bez żółtych tablic) to nie treba miec ciagłosci w płaceniu OC i jakies zniszki sie naleza w PZU np. 50% Tylko cos mi sie to wydaje za piękne jak na nasz kraj...