Kupno auta na czesci
Moderatorzy: jhosef, doggie, VIP
Kupno auta na czesci
Witam, chciałbym kupić auto na części które jest zarejestrowane i opłacone. Z forum wyczytałem ze muszę wypowiedzieć umowę z firma ubezpieczeniowa i po prostu go potem zezłomować a ze świstkiem iść do wydziału komunikacji i wyrejestrować go na podstawie umowy kupna sprzedaży. Tu jest moje pytanie. Czy muszę zapłacić wzbogacenie??
Moje mkII viewtopic.php?f=87&t=409643" onclick="window.open(this.href);return false;
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Re: Kupno auta na czesci
tak lub nie, zależy od wartości katalogowej autadzasper11 pisze: Czy muszę zapłacić wzbogacenie??
Kupno auta na czesci
tzn., że jak kupie auto mam zapłacić wzbogacenie i wtedy go zezłomować??
Moje mkII viewtopic.php?f=87&t=409643" onclick="window.open(this.href);return false;
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Re: Kupno auta na czesci
no tak, nikt kupując auto nie każe ci go złomować a podatek od wzbogacenia trzeba zapłacić chyba że jego wartość katalogowa jest poniżej 1 tyś zł wówczas należy złożyć tylko deklarację PCC-3 a z podatku zostaniesz zwolnionydzasper11 pisze:tzn., że jak kupie auto mam zapłacić wzbogacenie i wtedy go zezłomować??
Kupno auta na czesci
, dzięki kolego za pomoc
Kupno auta na czesci
Ważna rzecz - podczas złomowania może się zdarzyć że pojazd będzie ważony - i wtedy płaci się za kilogramy które powinny być, a ich nie ma (jak np. brak skrzyni biegów - bo zgodnie z maksymą - poszła na części)
Dobry Ventyl nie jest zły.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=512788
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=512788