Witam,
piszę tu, bo zawsze dobrze doradzaliście.
29 listopada miałem kolizję drogową. Zostałem uderzony przez auto w prawy bok mojego auta. Ja jestem poszkodowany.
30 listopada udałem się z bólem głowy i bólem kręgosłupa szyjnego na SOR.
Lekarz stwierdził uraz skrętny kręgosłupa szyjnego, oraz zniesienie lordozy. Wykonano RTG.
Zalecił kołnierz na 10 dni i leki przeciwbólowe, zalecił, że jak przejdzie to żeby się już nie zgłaszać.
Szkodę zgłosiłem:
- PZU Życie, własna polisa, dokonano komisji lekarskiej, lekarz nie stwierdził stałego uszczerbku na zdrowiu. Decyzja odmowna odszkodowania.
- OC sprawcy w PZU, bez komisji, decyzja odmowna.
Dodam, że kiedyś miałem podobne zdarzenie i z obu ubezpieczeń dostałem pieniądze.
Czy istnieje jakaś szansa na odwołanie od tych decyzji? Bardzo proszę o pomoc.
Pozdrawiam,
ArtBiGT
Odmowa wypłaty odszkodowania po urazie w kolizji drogowej -
Moderatorzy: jhosef, doggie, VIP
- [b]pssst pssst brum brum pssst [/b]
- [b]330 KM i 1200 kg = :satan: :satan: [/b]
[b]był:[/b] Golf III GT ABS
[b]jest:[/b] Golf III ABF T, Opel Astra II Cabrio Bertone
- [b]330 KM i 1200 kg = :satan: :satan: [/b]
[b]był:[/b] Golf III GT ABS
[b]jest:[/b] Golf III ABF T, Opel Astra II Cabrio Bertone
Od decyzji komisji lekarskiej można się odwołać. Od niekorzystnej decyzji trzeba się odwołać.
Młody człowiek po kilku miesiącach od zdarzenia może nie odczuwać dolegliwości, ale taki uraz będzie powodował dolegliwości już po osiągnięciu 40 -50 lat. Aby skutecznie napisać odwołanie, potrzebna będzie nowa dokumentacja medyczna (wskazana wizyta u ortopedy, zlecenie na rehabilitację, masaże, ćwiczenia na basenie). Taką dokumentację (wraz z odwołaniem) wysyła się do ubezpieczyciela z żądaniem skierowania na ponowną komisję lekarską. Po uzyskaniu potwierdzenia zaistnienia trwałego uszczerbku na zdrowiu należy się zwrócić do ubezpieczycieli (PZU Zycie i tego z OC sprawcy), o ponowne rozpatrzenie zgłoszonej szkody osobowej. Przy okazji można wspomnieć o skardze do Rzecznika Ubezpieczonych, KNF, czy też zrobieniu "reklamy" w mediach (poprzez publikację treści ich pisma z odmową wypłaty świadczenia). Jeszcze się nie spotkałem z przypadkiem ponownej odmowy!ArtBiGT pisze:Lekarz stwierdził uraz skrętny kręgosłupa szyjnego, oraz zniesienie lordozy.
specjalista z zakresu rekonstrukcji wypadków drogowych i odszkodowań powypadkowych