Witam, szykuję się do kupna Golfa IV 1.9 TDI. Jako iż prawo jazdy mam od tego marca i 18 lat to przysługują mi zwyżki.
Chciałbym aby uznano zniżki mojego ojca, najwyższe zniżki ( posiada OC w PZU ).
Teraz czy jest jakaś różnica kto zostanie wpisany na umowie kupna samochodu jako właściciel albo współwłaściciel ?
Na kogo rejestrować auto tak by uznano i zniżki ojca ale by i mi zaczęły się naliczać zniżki ?
Pomoc z wyborem ubezpieczenia
Moderatorzy: jhosef, doggie, VIP
Ostatnio zmieniony pn cze 15, 2015 07:27 przez kamil97, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Na umowie musicie być oboje jako kupujący i Twój Ojciec powinien być jako główny właściciel . Jeśli oboje będziecie na polisie ubezpieczeniowej ,Ty też zaczniesz pracować na swoje zniżki . Niestety kij ma 2 końce i w razie stłuczki z Twojej winy ucierpi także zniżka Ojca
Re: Pomoc z wyborem ubezpieczenia
Takie zabiegi są w ogóle niepotrzebne. Ubezpieczenie OC będzie tak samo działać nawet, gdy Twoim samochodem pojedzie sąsiad Jedyny wyjątek stanowią oferty niektórych ubezpieczycieli, gdzie można wykluczyć prowadzenie pojazdu przez młodych kierowców (wtedy jest niższa składka), ale to i tak nawet, gdy taka osoba spowoduje wypadek to jedyną konsekwencją będzie konieczność dopłaty składki.Bluedot pisze:Jeszcze dodam od siebie ważną rzecz, że jak już będziecie ubezpieczali wspólnie auto, i będziesz korzystał ze zniżek ojca to pamiętaj, że tam w umowie powinien znaleźć się zapis, że Ty też możesz poruszać się autem i jesteś chroniony w takim samym stopniu jak ojciec.
Ważne, abyście obaj byli w dowodzie rejestracyjnym i na polisiekamil97 pisze:Na kogo rejestrować auto tak by uznano i zniżki ojca ale by i mi zaczęły się naliczać zniżki ?
Pozdrawiam,
Łukasz