Soczewki Golf II
Moderatorzy: jhosef, doggie, VIP
-
- Nowicjusz
- Auto: Volkswagen Golf
Soczewki Golf II
Witam wszystkich.W moim Golfie wstawione są lampy soczewkowe, szkło z autopala wyryte jest na nim H4 no i tam jakaś homologacja oraz soczewka nie wiem z czego i żarówka H7 Ale mniejsza o to, i tu mam do was pytanie czy za takie coś policja może zabrać dowód i wlepić mandat? Dziękuje za odpowiedzi i Pozdrawiam.
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Re: Soczewki Golf II
to że są soczewki nie jest powodem do zabierania DR. Jeśli natomiast na lampie jest H4 to żarówka również powinna być H4. Z tego co widzę to pewnie masz jeden reflektor z soczewką z przysłoną i żarówkę H7, która spełnia rolę świateł mijania i świateł drogowych po otwarciu przysłony. Ktoś w starą obudowę reflektora z homologacją H4 zamontował soczewkę z przysłoną na żarówkę H7. W teorii jest to nielegalne i kwalifikuje się do zatrzymania DR, w praktyce pewnie nikt na to nie zwróci uwagi
prędzej by się czepiali jak byś miał HID'y wstawione, za zwykłą żarówkę to w większości przypadków machną ręką
-
- Nowicjusz
Dzięki za odpowiedzi Tak jest to reflektor z soczewką i przysłoną, właśnie tak pytam ponieważ ostatnio panowie policjanci zmierzyli mnie suszarką, zatrzymali do kontroli oraz doglądali bardzo tych świateł nawet kazali otworzyć maskę i właśnie mówili, że jak trafię kogoś na maksa upierdliwego to może zabrać dowód.
-
- Nowicjusz
- Auto: VI 2.0 TDI 140 KM
Jak chcesz mieć spokojną głowę i nie martwić się o reflektory, to bierz oryginały:
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Jeśli Twój mk2 był kupiony w Leżajsku lub okolicach, od Sławka ( viewtopic.php?f=87&t=411265 ),to znaczy ze ja te lampy robiłem, a soczewki bi-halogenowe pochodzą z BMW.
viewtopic.php?f=14&t=460669
- slawko333
- Forum Master
- Kontakt:
Wyglada na to ze to moj byly golf, mnie kiedys zlapali, i przygladal sie bardzo blisko tym lampom, cos tam mamrotal, powiedzialem ze sa chyba legalne bo kupilem nowe na allegro, niebardzo mu pasowalo ale odpuscil, jak sie sprawuje golfik?
-
- Nowicjusz
Tak to ten golf Sprawuje się bardzo dobrze,zrobiłem nim już pare tysięcy kilometrów i ani razu mnie nie zawiódł, w ostatnim czasie wymieniłem w nim osłone na przegubie i linkę od prędkościomierza a tak to śmiga elegancko.Pozdrawiam
-
- Nowicjusz
Światła mijania świecą bardzo dobrze, z drogowymi jest troszkę gorzej ale jest ok .PozdrawiamMichał_1977 pisze: ↑pt sty 18, 2019 08:14Jeśli Twój mk2 był kupiony w Leżajsku lub okolicach, od Sławka ( viewtopic.php?f=87&t=411265 ),to znaczy ze ja te lampy robiłem, a soczewki bi-halogenowe pochodzą z BMW.
viewtopic.php?f=14&t=460669