kupiłem samochód - czas na przerejestrowanie
Moderatorzy: jhosef, doggie, VIP
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
masz 14 dni na opłacenie skarbówki i 30 dni na zarejestrowanie, najprawdopodobniej tablice zachowasz stare chyba że nie mają unijnego znaczka
Naród, help. Kupiłam dziś Jettę. W komisie powiedzieli, że auto zwolnione z 2 % podatku PCC, i że muszę je przerejestrować w ciągu 30 dni. Teraz mam OC. Czy muszę mieć AC, żeby w razie kradzieży auta moc odzyskać kwotę pojazdu?
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Tak,tylko wtedy gdy posiadasz aktualne AC,można ubiegać się o odszkodowanie z racji utraty auta,które zostało skradzione.Маша pisze:Czy muszę mieć AC, żeby w razie kradzieży auta moc odzyskać kwotę pojazdu?
Witam, czy coś się zmieniło w nowym roku jeżeli chodzi o przerejestrowanie samochodu, jeżeli nie to jak długo można jeździć na blachach poprzedniego właściciela?
Chciałbym się jeszcze dowiedzieć czy w momencie gdy zakupię samochód w komisie(samochód ma ubezpieczenie komisowe) muszę od razu złożyć wypowiedzenie u tego ubezpieczyciela?
Kolejną rzeczą którą chcę wiedzieć to w przypadku gdy zostawiam swój samochód w rozliczeniu muszę poinformować dotychczasowego ubezpieczyciela o sprzedaży bądź zmianie właściciela czy jak?
Dla nie których mogą to być banalne pytania, lecz w tych sprawach jestem kompletnym laikiem :/ Samochód kupuję w sobotę
Chciałbym się jeszcze dowiedzieć czy w momencie gdy zakupię samochód w komisie(samochód ma ubezpieczenie komisowe) muszę od razu złożyć wypowiedzenie u tego ubezpieczyciela?
Kolejną rzeczą którą chcę wiedzieć to w przypadku gdy zostawiam swój samochód w rozliczeniu muszę poinformować dotychczasowego ubezpieczyciela o sprzedaży bądź zmianie właściciela czy jak?
Dla nie których mogą to być banalne pytania, lecz w tych sprawach jestem kompletnym laikiem :/ Samochód kupuję w sobotę
- na blachach poprzedniego własciciela do przerejestrowania na siebie chyba że to ten sam powiat blachy zostają
-jak ubezpieczasz to wypowiadasz ubezpieczenie albo ubezpieczasz w tym samym towarzystwie
-samochód zostawiasz w rozliczeniu dostajesz umowe komisowa na jej podstawie nie możesz odrajestrować ani wypowiedzieć ubezpieczenia musisz czekać aż auto sie sprzeda i dostaniesz od komisanta umowe sprzedarzy wtedy możesz zrobic jw to tyle w temacie jak ja zostawiłem swoje i brałem inne w tym samym komisie
-jak ubezpieczasz to wypowiadasz ubezpieczenie albo ubezpieczasz w tym samym towarzystwie
-samochód zostawiasz w rozliczeniu dostajesz umowe komisowa na jej podstawie nie możesz odrajestrować ani wypowiedzieć ubezpieczenia musisz czekać aż auto sie sprzeda i dostaniesz od komisanta umowe sprzedarzy wtedy możesz zrobic jw to tyle w temacie jak ja zostawiłem swoje i brałem inne w tym samym komisie