Co grozi za brak przyklej naklejki z numerem rejestracyjnym?
Moderatorzy: jhosef, doggie, VIP
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Co grozi za brak przyklej naklejki z numerem rejestracyjnym?
Sie zastanawiam czy spory jest za to mandat ...??
Sprawa wygląda tak.. Kupiłem auto z Niemiec jadę na przegląd - zonk! bo odprysk na szybie. No to gadam z gościem i no i załatwione (od lat u niego podbijam wszystko co ma koła i dowód).
Dalej papierki ładnie poszły no i tak sobie myślę że szyba i tak do wymiany będzie, nie chce robić tego odprysku bo i tak będzie go widać. Wole kupić nową szybę i dopiero na nią nakleić te nieszczęsna naklejkę..
Co może mnie spotkać za jej brak??
Zaznaczam że blachy są na swoim miejscu!
Sprawa wygląda tak.. Kupiłem auto z Niemiec jadę na przegląd - zonk! bo odprysk na szybie. No to gadam z gościem i no i załatwione (od lat u niego podbijam wszystko co ma koła i dowód).
Dalej papierki ładnie poszły no i tak sobie myślę że szyba i tak do wymiany będzie, nie chce robić tego odprysku bo i tak będzie go widać. Wole kupić nową szybę i dopiero na nią nakleić te nieszczęsna naklejkę..
Co może mnie spotkać za jej brak??
Zaznaczam że blachy są na swoim miejscu!
Dokładnie nie napiszę Ci jakie są konsekwencje braku naklejki, ale podobny temat przerabiałem na własnej skórze pół roku temu. U matki w matizie pękła szyba, no i była na niej nalepka z nr rejestracyjnym. Oczywiście trzeba było wymienić szybę na nową..I co? Faceci od szyb idealnie zdjęli nalepkę ze starej szyby, przykleili na nową i gra muzyka. Podjedź do pierwszego lepszego zakładu gdzie wstawiają szyby i zapytaj się czy dokładnie tak robią
- Arkadiush
- Forum Master
- Kontakt:
W kwestii jej braku na szybie jeśli Pan Niebieski trafi sie tolerancyjny to nic sie nie czepia, ale generalnie, brak naklejki to to samo co brak tablicy rejestracyjnej, trafiając na [cenzura] (bo w każdym fachu się tacy trafiają) masz problem, bo zabierze Ci dowód i wbije mandat za brak tablic rej. zgodnie ze swoim taryfikatorem
MERCEDES BENZ SL 500 R129 V8
viewtopic.php?f=89&t=190930&start=0
[I][I][I][I][I][I][][][][] - 60% UKOŃCZONE MK4
viewtopic.php?f=89&t=190930&start=0
[I][I][I][I][I][I][][][][] - 60% UKOŃCZONE MK4