Witam, posiadam samochód z Niemczech, posiada on naklejki na przedniej szybie (pokazane na zdjęciu) czy mogę je zdjąć?
To samo tyczy się naklejek kontrolnych z numerem rejestracyjnym, czy mogę legalnie pozdejmować te stare?
Czy muszę naklejać nalepkę kontrolną na przednią szybę, czy to obowiązek?
EDIT:Poprawione
Naklejki na przedniej szybie
Moderatorzy: jhosef, doggie, VIP
Ostatnio zmieniony śr wrz 01, 2010 22:31 przez Slawek189, łącznie zmieniany 1 raz.
obrazek sie nie wyswietla
Gdy się urodziłem diabeł powiedział: "O k..wa! Konkurencja!"
Mój klekot - Diesel kopci, diesel czadzi - diesel nigdy Cie nie zdradzi
Mój klekot - Diesel kopci, diesel czadzi - diesel nigdy Cie nie zdradzi
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Re: Naklejki na przedniej szybie
możeszSlawek189 pisze: posiada on naklejki na przedniej szybie (pokazane na zdjęciu) czy mogę je zdjąć?
wręcz powinieneśSlawek189 pisze: To samo tyczy się naklejek kontrolnych z numerem rejestracyjnym, czy mogę legalnie pozdejmować te stare?
tak to obowiązek bo w przeciwnym razie możesz stracić dowód rjestracyjnySlawek189 pisze: Czy muszę naklejać nalepkę kontrolną na przednią szybę, czy to obowiązek?
Ta pomarańczowa jest potrzebna do wjazdu do centr niemieckich miast które wymagają euro 3
To chodzi o to że ta pomarańczowa to jakaś norma zanieczyszczeń? jeśli tak to chodzi o zanieczyszczenia czy o oszczędność spalania również?
A co jeśli chce polskim samochodem wjechać do centrum niemieckich miast, nie wjadę?
A co jeśli chce polskim samochodem wjechać do centrum niemieckich miast, nie wjadę?
Bez naklejki wjedziesz i dostaniesz bodajże 40 ojro mandatu.A co jeśli chce polskim samochodem wjechać do centrum niemieckich miast, nie wjadę?
Można ją kupić na każdej stacji diagnostycznej w DE.
Pewnie jedno z drugiego wynika. Mniej pali mniej spalineśli tak to chodzi o zanieczyszczenia czy o oszczędność spalania również?