Przeróbka 3 drzwiowego na 5 drzwiowy a dokumenty

Wszystko o ubezpieczeniach auta, problemach z rejestracją, papierami.
Porady prawne związane z autami i nie tylko.

Moderatorzy: jhosef, doggie, VIP

milenium5
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: milenium5 » czw wrz 26, 2013 22:03

Witam wszystkich.
Szukam informacji na temat przerobienia samochodu z 3 drzwiowego na 5 drzwiowy. Przy rejestracji pojazdu oraz ubezpieczaniu go pytali się o ilość drzwi. Gdybym przerobił samochód na 5 drzwi co musiał bym zrobić aby ta informacja została umieszczona w dokumentach i zostało to "zalegalizowane"? Dla większości jest to prawdziwa abstrakcja ale dla mnie nie! Jest to możliwe do zrobienia gdy się ma doświadczenie, warsztat i materiały.

Dla dociekliwych: Mam golfa 3 wersje 3 drzwiowa oraz na części golfa GTI2.0 ful wypas , skórzana tapicerka , elektryczne szyby i lusterka, zegary itp podobne jak w golfie 4 (wersja poliftowa) i chciałem poprzekładać ile się da.
Nie oczekuję odpowiedzi typu ze ten pomysł bez sensu jest m, że się nie da itp
pozdro

Awatar użytkownika
jhosef
_
_
Kontakt:

Post autor: jhosef » pt wrz 27, 2013 08:43

Nie bardzo jestem w stanie zrozumieć jak można przerobić 3 drzwiowego golfa na 5 drzwiowego. Chcesz ciąć budę, przerabiać nadkola, słupki itp?

Shmatan
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: Shmatan » pt wrz 27, 2013 09:12

milenium5, a gdzie masz zapisaną liczbę drzwi? bo ani w karcie pojazdu ani w dowodzie rejestracyjnym tego nie widzę

milenium5
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: Przeróbka 3 drzwiowego na 5 drzwiowy a dokumenty

Post autor: milenium5 » pt wrz 27, 2013 10:35

Podczas rejestracji wypełniałem ankiete ze wszystkimi parametrami pojazdu nawet był tam kolor.W ubezpieczalni mogę wcisnąć kit ze to oni byka posadzili ponieważ bardzo często im się to zdaża ale co z dokumentami i danymi w urzędzie?
Z technicznego punktu wiedzenia trzeba by wyciąć słupek i ciąć wzdłuż dachu i progów aż do tylnego nadkola. Malowanie itak jest w planach. Już wstawiałem cały tył do daewoo nexia i wyszło fabrycznie a boki to kosmetyka bo nie trzeba zbyt wiele centrować.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ubezpieczenia, porady prawne”