Witam wszystkich.
Szukam informacji na temat przerobienia samochodu z 3 drzwiowego na 5 drzwiowy. Przy rejestracji pojazdu oraz ubezpieczaniu go pytali się o ilość drzwi. Gdybym przerobił samochód na 5 drzwi co musiał bym zrobić aby ta informacja została umieszczona w dokumentach i zostało to "zalegalizowane"? Dla większości jest to prawdziwa abstrakcja ale dla mnie nie! Jest to możliwe do zrobienia gdy się ma doświadczenie, warsztat i materiały.
Dla dociekliwych: Mam golfa 3 wersje 3 drzwiowa oraz na części golfa GTI2.0 ful wypas , skórzana tapicerka , elektryczne szyby i lusterka, zegary itp podobne jak w golfie 4 (wersja poliftowa) i chciałem poprzekładać ile się da.
Nie oczekuję odpowiedzi typu ze ten pomysł bez sensu jest m, że się nie da itp
pozdro
Przeróbka 3 drzwiowego na 5 drzwiowy a dokumenty
Moderatorzy: jhosef, doggie, VIP
Nie bardzo jestem w stanie zrozumieć jak można przerobić 3 drzwiowego golfa na 5 drzwiowego. Chcesz ciąć budę, przerabiać nadkola, słupki itp?
milenium5, a gdzie masz zapisaną liczbę drzwi? bo ani w karcie pojazdu ani w dowodzie rejestracyjnym tego nie widzę
Re: Przeróbka 3 drzwiowego na 5 drzwiowy a dokumenty
Podczas rejestracji wypełniałem ankiete ze wszystkimi parametrami pojazdu nawet był tam kolor.W ubezpieczalni mogę wcisnąć kit ze to oni byka posadzili ponieważ bardzo często im się to zdaża ale co z dokumentami i danymi w urzędzie?
Z technicznego punktu wiedzenia trzeba by wyciąć słupek i ciąć wzdłuż dachu i progów aż do tylnego nadkola. Malowanie itak jest w planach. Już wstawiałem cały tył do daewoo nexia i wyszło fabrycznie a boki to kosmetyka bo nie trzeba zbyt wiele centrować.
Z technicznego punktu wiedzenia trzeba by wyciąć słupek i ciąć wzdłuż dachu i progów aż do tylnego nadkola. Malowanie itak jest w planach. Już wstawiałem cały tył do daewoo nexia i wyszło fabrycznie a boki to kosmetyka bo nie trzeba zbyt wiele centrować.