witam mam taką sytuację że jechałem samochodem ciężarowym i dostałem zdjęcie z fotoradaru tak zwanego krzyżaka postawionego i ukrytego przez straż miejską.
Dodam że przyszedł na firmę osoby u której dodatkowo pojechałem w trasę i on podał moje dane czy w takiej sytuacji mogę wybronić się z pkt. karnych?
Zdjęcie z fotoradaru
Moderatorzy: jhosef, doggie, VIP
- damiano155
- Mały gagatek
- Kontakt:
Zdjęcie z fotoradaru
Jeśli wybronisz się od mandatu, to także i od punktów karnych. Podałeś za mało informacji, żeby udzielić precyzyjnej odpowiedzi. Nie wszystko też można na forum napisać.
specjalista z zakresu rekonstrukcji wypadków drogowych i odszkodowań powypadkowych
Zdjęcie z fotoradaru
słyszałem że sądy nie nakładają punktów karnych.
Btw. co ludzie tak bardzo się boją tych pkt karnych? Tak często mandaty dostajecie?
Btw. co ludzie tak bardzo się boją tych pkt karnych? Tak często mandaty dostajecie?
- kacper13
- Ma gadane
- Auto: Golf 3 .1,6 .93r .GL
Zdjęcie z fotoradaru
Jeśli miałeś takso i ono zarejestrowała mniejszą prędkość to możesz udać się do straży miejskiej i starać się udowodnić że radar był źle ustawiony i co się z tym wiąże rejestrował złą prędkość . Jeśli faktycznie jechałeś tą prędkością to nic nie wywalczysz . A co do sądu to za przewinienie punkty zostają a sąd może Ci trochę więcej dołożyć do płacenia.
Zdjęcie z fotoradaru
Dobrze słyszałeś. Sad nakłada grzywnę (karę), tym samym potwierdza, lub wyklucza winę kierującego. Jednak na podstawie wyroku, policja aktywuje wprowadzone wcześniej do systemu punkciki (do czasu uzyskania wyroku są nieaktywne)...bingos pisze:słyszałem że sądy nie nakładają punktów karnych.
specjalista z zakresu rekonstrukcji wypadków drogowych i odszkodowań powypadkowych