Golf 1,6TD vs BMW 520i
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Golf 1,6TD vs BMW 520i
Stalowowolska obwodnica,wieczór,czerwone światło...Wyhamowałem na lewym pasie i tak stoję,z prawej strony podjeżdża BMka (wtedy jeszcze nie wiem jaka,bo nie znam tych gablot)...Siedzą w niej dwie łyse głowy kiwające się w rytm jakiegoś hip-hopu i prowokująco spoglądające raz na światła,a raz na mnie.Myślę-czemu nie,przecież mój Golf potrafi
Jest zielone,ruszam ostro,ale bez przesady,żeby trakcja była...BMka ¾ długości z przodu,wkładam dwójkę i już jesteśmy równo,zapinam trzeci bieg i łyse główki z wywalonymi gałami jak pięć złotych stare,widzę już tylko w lustrach...czwórka,piątka,żeby odskoczyć dalej,po czym kierunek w prawo i zmiana pasa już sporo przed BMką.Dziękuję kierunkami i przyhamowuję,żeby wiedzieli,że jest już po zawodach...
Chłopcy wyprzedzają mnie lewą stroną i wtedy widzę emblemat 520i ...
Podobna sytuacja chwilę później w centrum Stalowej Woli...Stoję na prawym pasie,czekam na zielone.Podjeżdża Opel Vectra (lub Astra ) 1,8 16V,kierownik i pasażer spoglądają na mnie i na Golfa...Ruszamy...na pierwszym biegu równo,drugi bieg-jestem z przodu o pół auta,trzeci bieg wrzucam,na wskaźniku prawie 2 bary i Opel zostaje mocno z tyłu bez szans.
Zatrzymujemy się na następnych światłach,pasażer Opla prosi o opuszczenie szyby,pyta co mam pod maską...odpowiadam skromnie,że 1,6TD "troszkę" podkręcony...kopary im opadają i słyszę tylko-"o k...waaaa",po czym odjeżdżają,bo jest już zielone
Jest zielone,ruszam ostro,ale bez przesady,żeby trakcja była...BMka ¾ długości z przodu,wkładam dwójkę i już jesteśmy równo,zapinam trzeci bieg i łyse główki z wywalonymi gałami jak pięć złotych stare,widzę już tylko w lustrach...czwórka,piątka,żeby odskoczyć dalej,po czym kierunek w prawo i zmiana pasa już sporo przed BMką.Dziękuję kierunkami i przyhamowuję,żeby wiedzieli,że jest już po zawodach...
Chłopcy wyprzedzają mnie lewą stroną i wtedy widzę emblemat 520i ...
Podobna sytuacja chwilę później w centrum Stalowej Woli...Stoję na prawym pasie,czekam na zielone.Podjeżdża Opel Vectra (lub Astra ) 1,8 16V,kierownik i pasażer spoglądają na mnie i na Golfa...Ruszamy...na pierwszym biegu równo,drugi bieg-jestem z przodu o pół auta,trzeci bieg wrzucam,na wskaźniku prawie 2 bary i Opel zostaje mocno z tyłu bez szans.
Zatrzymujemy się na następnych światłach,pasażer Opla prosi o opuszczenie szyby,pyta co mam pod maską...odpowiadam skromnie,że 1,6TD "troszkę" podkręcony...kopary im opadają i słyszę tylko-"o k...waaaa",po czym odjeżdżają,bo jest już zielone
- xxxGlaDxxx
- ...
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
MałoxxxGlaDxxx pisze:ile to to ma do 100?
Luknij do mojego tematu,to znajdziesz kilka filmów...np. na 78 i 81 stronie
Ostatnio zmieniony wt cze 08, 2010 20:22 przez Michał_1977, łącznie zmieniany 1 raz.
- BENITO
- Forum Master
- Kontakt:
Michaś_1977, 2 bary to już duży hardcore dla silnika, nie o tłoki się martwię ale o głowicę, nie żal ci gratów?
Z vectrą to nawet nie ma sensu się ścigać, na seryjnej pompie zrobiłem 2.0 16v i to jeszcze pod górę spod świateł.
Gratki, mina panów bezcenna
Z vectrą to nawet nie ma sensu się ścigać, na seryjnej pompie zrobiłem 2.0 16v i to jeszcze pod górę spod świateł.
Gratki, mina panów bezcenna
Ostatnio zmieniony śr cze 09, 2010 09:30 przez BENITO, łącznie zmieniany 1 raz.
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Przecież non-stop nie upalam tak silnika,ot raz na jakiś czas w celu wywalenia sadzy z suszarki i wydechuBENITO pisze:2 bary to już duży hardcore dla silnika, nie o tłoki się martwię ale o głowicę, nie żal ci gratów?
Tak na trasie przy stałej prędkości 160km/h wskaźnik pokazuje raptem 0,6-0,7 bara,a przy normalnej jeździe miejskiej wskazówka nie przekracza 1 bara
Ostatnio zmieniony śr cze 09, 2010 17:51 przez Michał_1977, łącznie zmieniany 1 raz.
- Dzordz-VwBora
- Ma gadane
- Lokalizacja: Newcastle Upon Tyne - UK / Modliborzyce (Lubelskie)
- Kontakt:
he he chciałbym zobaczyć tą minę karków
520i szału nie robi ze względu na wielką budę.
Gratuluję kolego Killa pozdrawiam
520i szału nie robi ze względu na wielką budę.
Gratuluję kolego Killa pozdrawiam
Ostatnio zmieniony ndz cze 13, 2010 16:27 przez Dzordz-VwBora, łącznie zmieniany 2 razy.
Morał z historii krótki, lecz nie wszystkim znany... Jak nie ma warunków nie zapier*alamy! :)
Because life is too short to drive boring cars.
Because life is too short to drive boring cars.
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Wychodziły w dwóch wersjach silnikowych,a ta druga ma więcej pod maską-2,2l i 170PSLedwie 150.
http://www.motofakty.pl/artykul/bmw_520i.html