Passat B6 2.0 tdi vs Vectra C gts 2.2 dti
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Passat B6 2.0 tdi vs Vectra C gts 2.2 dti
Ustawiony wyscig z kumplem, passat 140 koni vectra 125km, prosta droga start od zera do okolo 190, oba auta calkowcie seryjne, oba na max wypasie wiec waga podobna, szczerze mowiac wynik mnie zaskoczyl bo od startu do samego konca czyli tak jak napisalem wyzej okolo 190km/h auta szly leb w leb dokladnie lusterko obok lusterka, jedynie pod koniec 4 biegu vectra nieznacznie wyszla do przod, po zatrzymaniu sie staiwerdzilismy ze trzeba to powtorzyc wiec zawrtoka i jeszcze raz ale wynik byl identyczny.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=159277&sid=0945b15b9794e0f84dea2fd03cbaf4f9
- stolniczkow
- Forum Master
- Kontakt:
Ja jeżdżąc Vectra odniosłem wrażenie, że ma bardzo dobrze zestopniowane biegi - może to jest przyczyna.
Czarne S3 1.8T - Dynosoft, MG Motorsport - 276km/365Nm
Grupowy chiptuning Aligator (DynoSoft) Katowice
Grupowy chiptuning Aligator (DynoSoft) Katowice
- BENITO
- Forum Master
- Kontakt:
blysk777, Znam osobiście 4 przypadki w silnikach 140KM w paskach przy przebiegu poniżej 100 tys. km w tym mój sąsiad z ulicy i służbowe auto które miałem do dyspozycji, nie liczę już informacji zasłyszanych.
Poza tym tuż niedaleko mojego miejsca pracy znajduje się ASO VW, tam były passaty wzywane na wymianę głowicy na koszt producenta.
Nadal myślisz że przesadzam?
Poza tym tuż niedaleko mojego miejsca pracy znajduje się ASO VW, tam były passaty wzywane na wymianę głowicy na koszt producenta.
Nadal myślisz że przesadzam?
Ostatnio zmieniony czw lip 08, 2010 08:56 przez BENITO, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik
te paski jakoś super szybkie nie są...
jak miałem civica (~110km) to robiłem go o kilka długości...
Biorąc pod uwagę fakt, że civic był wolny, to passat jest mułem
a co do tych głowic, to będę musiał gdzieś poczytać, bo staruszek się zastanawia właśnie nad takim paskiem albo superbem (też w wersji 170km)...
jak miałem civica (~110km) to robiłem go o kilka długości...
Biorąc pod uwagę fakt, że civic był wolny, to passat jest mułem
a co do tych głowic, to będę musiał gdzieś poczytać, bo staruszek się zastanawia właśnie nad takim paskiem albo superbem (też w wersji 170km)...
Ostatnio zmieniony pt lip 09, 2010 09:39 przez porez, łącznie zmieniany 1 raz.