Co by było gdyby,czyli rozważania na temat mocy naszych aut.
Jak myślicie Audi 80 Coupe 2.8 v6 174km vs Audi A3 1.8T 150km seria w nienagannym stanie.
Był Golf mkII 1.6PN
Przyszedł czas na A-trójeczkę 1.8 z literką T
teoretycznie audi 80 ma trochę lepsze osiągi zależy od stanu silnika a praktyczne jak twoje a3 jest zdrowe tak jak piszesz to masz szanse na wygraną 1.8t ładnie jedzie pozdrawiam
MK4 seria 110km po modyfikacjach 200km/430nm vs Seryjny MK5 GTI 210KM XXX NM ?
Re: Co by było gdyby,czyli rozważania na temat mocy naszych
Nie ma już 2.8 w "dobrym stanie"Ares1990 pisze:Jak myślicie Audi 80 Coupe 2.8 v6 174km vs Audi A3 1.8T 150km seria w nienagannym stanie.
Powinien być remis jeśli kierowca ogarnięty
Dzieki za odpowiedzi. Ale i tak będzie ustawka bo to tak nie przejdzie bokiem
Był Golf mkII 1.6PN
wlasnie jak uwazacie co lepiej pojdzie ???GTI-Style pisze:MK4 seria 110km po modyfikacjach 200km/430nm vs Seryjny MK5 GTI 210KM XXX NM ?
- jarekkoval
- Forum Master
- Kontakt:
-
- Gadatliwa bestia
Jak kierowca ogarnia jazdę GTI to go wciągnie. Sprawdzone osobiście fabia tdi 190/400 vs GOLF V GTI zawsze w plecy golf wygrywa. Starty z zatrzymanego do 160km/h. Strasznie mocny 3 bieg jest w tym GTI. Sprawdzane z rolki GTI vs audi a3 ASZ 176km/400nm i też golf wygrał. Golf ma 200km katalogowo jak się nie mylę. 210km to ma GOLF 6 GTI.
Co to znaczy mocna 3 ?? Mocniejszej niz Golf 4 nie moze miec bo Po pierwsze tez 200KM a moment Ile wiekszy w TDI tak wiec na 3 Biegu ma zapewne taki moment przy 2300rmp jak Gti ma cały Moment ,maksymalnie chyba 350nmzgredd pisze:Jak kierowca ogarnia jazdę GTI to go wciągnie. Sprawdzone osobiście fabia tdi 190/400 vs GOLF V GTI zawsze w plecy golf wygrywa. Starty z zatrzymanego do 160km/h. Strasznie mocny 3 bieg jest w tym GTI. Sprawdzane z rolki GTI vs audi a3 ASZ 176km/400nm i też golf wygrał. Golf ma 200km katalogowo jak się nie mylę. 210km to ma GOLF 6 GTI.
Chyba ze sie myle juz nie wspomne ze wagowo tez MK4 lzejszy...
- czarodziej6969
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Czaaaarny, a jak się ścigasz z kreski to jedziesz max momentem czy mocą?
NO RACZEJ MOMENTEM. bo z rolki to zapewne terz moment bo szybciej sie wkreca w obroty...
Dlatego nie zrozumiale ze 200/400 TDI MIAL BY PRZEGRAC Z GTI 200/340 juz nie mowiac ze Tuningowany lepiej ma mape poprowadzona a GTI seria dodam ze mam Audi 2.0 a4b7 TFSI seria 200km 360nm po wirusie 270/420 automat fakt ale do 140 km niema polotu nawet na Sporcie (traci tym ze zanim zalapie gaz do dechy to ja juz zapinam 2 bieg,potem juz Mija mnie predkoscia ale przy seri tak czy tak nie mial szans choc quattro a chyba ten sam silnik tam siedzi co w GTI
Dlatego nie zrozumiale ze 200/400 TDI MIAL BY PRZEGRAC Z GTI 200/340 juz nie mowiac ze Tuningowany lepiej ma mape poprowadzona a GTI seria dodam ze mam Audi 2.0 a4b7 TFSI seria 200km 360nm po wirusie 270/420 automat fakt ale do 140 km niema polotu nawet na Sporcie (traci tym ze zanim zalapie gaz do dechy to ja juz zapinam 2 bieg,potem juz Mija mnie predkoscia ale przy seri tak czy tak nie mial szans choc quattro a chyba ten sam silnik tam siedzi co w GTI
- herbiasty
- Forum Master
- Kontakt:
Kolejny co nie wie, że ten MAGICZNY moment diesla zabija skrzynia,Czaaaarny pisze:Co to znaczy mocna 3 ?? Mocniejszej niz Golf 4 nie moze miec bo Po pierwsze tez 200KM a moment Ile wiekszy w TDI tak wiec na 3 Biegu ma zapewne taki moment przy 2300rmp jak Gti ma cały Moment ,maksymalnie chyba 350nmzgredd pisze:Jak kierowca ogarnia jazdę GTI to go wciągnie. Sprawdzone osobiście fabia tdi 190/400 vs GOLF V GTI zawsze w plecy golf wygrywa. Starty z zatrzymanego do 160km/h. Strasznie mocny 3 bieg jest w tym GTI. Sprawdzane z rolki GTI vs audi a3 ASZ 176km/400nm i też golf wygrał. Golf ma 200km katalogowo jak się nie mylę. 210km to ma GOLF 6 GTI.
Chyba ze sie myle juz nie wspomne ze wagowo tez MK4 lzejszy...
która jest dłuuuuuUUuuuuga ze wzgledu na maly zakres obrotowy.
Czarny nie powielaj głupot poprostu. ze z kreski jedziesz momente, moment czujesz na plechach w dieslu dlatego ze narazta lawinowo, niestety poxniej juz nic sie nie dzieje.
TYLE RAZY WAŁKOWANE NA FORUM I UDOWADNIANE
Moment jest tylko jedną z trzech podstawowych składowych: obrotów, przełozeń skrzyni i właśnie momentu.
Co ci np z 3000Nm w ciezarówce jak zakres masz 2000obr i musisz wachlowac 20biegami aby coś osiągnąć.
Ale co do tego wyscigu to może byc bardzo róznie
RC-Motorsport
https://www.facebook.com/RCmotorsport.Rafal.Cyprys" onclick="window.open(this.href);return false;
Sroka na fejsie:
https://www.facebook.com/Scirocco-53B-b ... 581737776/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/RCmotorsport.Rafal.Cyprys" onclick="window.open(this.href);return false;
Sroka na fejsie:
https://www.facebook.com/Scirocco-53B-b ... 581737776/" onclick="window.open(this.href);return false;
Ale co do tego wyscigu to może byc bardzo róznie [/quote]
I to mnie dziwi ... i tu i tu 200KM W TDI 400NM A W GTI duzo mniej wiec 0-100 Diesel na pewno bedzie szybszy tak wnioskuje GTI moze miec przewage W predkosci Maksymalnej Wiec moze ktos potrafi to wyjasnic ?
Nie raz na tylku takim Siedzialem ba ostatnio Ford Fokus ST ten 220KM sprint chwilowy bo na odcinku 300-400m od metro gdanski do arkadi i byłem 3/4 dlugosci przed nim ... Fakt wiecej mocy ma ale nuton chyba nadal mniejszy i waga wieksza.
I to mnie dziwi ... i tu i tu 200KM W TDI 400NM A W GTI duzo mniej wiec 0-100 Diesel na pewno bedzie szybszy tak wnioskuje GTI moze miec przewage W predkosci Maksymalnej Wiec moze ktos potrafi to wyjasnic ?
Nie raz na tylku takim Siedzialem ba ostatnio Ford Fokus ST ten 220KM sprint chwilowy bo na odcinku 300-400m od metro gdanski do arkadi i byłem 3/4 dlugosci przed nim ... Fakt wiecej mocy ma ale nuton chyba nadal mniejszy i waga wieksza.
- stolniczkow
- Forum Master
- Kontakt:
A wiesz że w takim MK5 GTI 100kmh pęka na drugim biegu? W dieslu musisz przejść przez jeszcze jeden bieg.Czaaaarny pisze:wiec 0-100 Diesel na pewno bedzie szybszy tak wnioskuje GTI moze miec przewage W predkosci Maksymalnej Wiec moze ktos potrafi to wyjasnic ?
Diesel ma szanse w lataniu z rolki bo góra momentu jest w stanie dać momentalnie przewagę ale na dłuższym dystansie (do 200kmh i więcej) polegnie sromotnie. Benzyna rozwija moc i moment w większym zakresie obrotów i chociażby dlatego przy dłuższym ganianiu się diesel nie ma szans.
Czarne S3 1.8T - Dynosoft, MG Motorsport - 276km/365Nm
Grupowy chiptuning Aligator (DynoSoft) Katowice
Grupowy chiptuning Aligator (DynoSoft) Katowice