Nie raz miałem takie sytuacje i dają one więcej satysfakcji niż jak się ustawisz na światłach np. z E46 gdzie z góry wiadomo że przegrał, bo najczęściej ma taki 130/150 KM i 200kg większą masę. Najlepiej jak się mknie za jakimś paniczem (np. za Mercem ML - ok. 210KM nawet przy jego masie daje radę jak już się rozpędzi), myśli że jest sam, wszyscy 200m za nim, a na ogonie siedzi mu stary golf... albo innym razem i to już bardziej podchodzi pod killa, bo spod świateł... stoi gość na oko ok. 50 lat w nowej BMW serii 5, czarne kombi na 19" grafitowych, 2 wydechy rozstawione jak w MK4 R32 więc coś tam ma na sumieniu. Chwilę wcześniej skakał z pasa na pas, a potem po zrównaniu się na światłach ja zostałem przed przejściem, a ten wychylił się już za przejście dla pieszych żeby mieć przewagę i co ? Dostał 5 metrów po dupie, a to wszystko na krótkim odcinku 100 m... i wszystko to widziały 3 rzędy aut, a mina gościa z BMW bezcenna...mariachi pisze:a tam, kill nie zawsze musi być tak jak piszecie
fajnie jest jak komuś się wydaje ze ma taką furę, że jak depnie to w momencie dojedzie do innego auta, minie go jak chce, a tu zonk, tez miałem podobna sytuacje z nowym ml 420 cdi, Na jednych światłach nim się wyzbierałem zostałem z 3 długości, stanęliśmy na drugich , gość penie myślał jest panem i nikt mi mu nie podskoczy, ruszył spokojnie, ja nie, Jak zobaczył że odchodzę ( na dzień dobry miałem z 3 długości), puścił się za mną i do samego hamowania przed zjazdem na 4 pasie , do jakiś 160 mnie nie dogonił, delikatnie się zbliżył,
nie wiem co chciał potem pokazać ale jak już wyhamowaliśmy siadł mi na samym zderzaku, na prawym pasie, lewy był wolny Ja pojechałem z prawo , gość prosto
MK4 ASZ+ vs Honda Civic Type R (2 gen.)
Re: MK4 ASZ+ vs Honda Civic Type R (2 gen.)
Re: MK4 ASZ+ vs Honda Civic Type R (2 gen.)
Wypraszam sobie takie teksty.mikew_86 pisze:...a na ogonie siedzi mu stary golf...
Ja myślę, że opisuje się tutaj nie tyle co typowe "ustawki" z kreski/rolki co również i sytuacje prosto z trasy wzięte. Czasami fajnie jest opisać, że coś tam się wyprzedziło, np. 4 tygodnie temu chciałem podpuścić R-R Phantoma żeby przycisnął ale nie dało rady, nie chciał się ścigać albo że przedwczoraj na jednopasmówce trochę wyboistej wyprzedziłem przy prawie 200kmh nową S-kę (bez oznaczenia modelu).
Nie zwróciłem uwagi czy istnieje regulamin działu KILL'e ale raz jeszcze powtórzę, że przyjemnie się czyta nawet coś co odstaje od typowego killa.
Z pozdrowieniami.
EDIT: Jest regulamin działu ale niedoprecyzowany.
MK4 ASZ+ vs Honda Civic Type R (2 gen.)
Pisząc stary miałem na myśli swojego 8-letniego względem 2-letniego ML. Jak to mawiają stare, ale jare.