Win CE 5.0 do MIO MOOV 200.
Win CE 5.0 do MIO MOOV 200.
Witam!
Nabroiłem niemiło w swojej nawigacji, w związku z tym muszę na nowo zainstalować Windows CE 5.0 do mojego Mio. System właśnie się ściąga, a ja potrzebuję informacji, ajk przeprowadzić tą instalację. Mam podpiąć Mio po komputer i wypakować na niego wszystko z paczki z systemem? Muszę najpierw pousuwać wszystko , co aktualnie mam na Mio? Czy jak?
Nabroiłem niemiło w swojej nawigacji, w związku z tym muszę na nowo zainstalować Windows CE 5.0 do mojego Mio. System właśnie się ściąga, a ja potrzebuję informacji, ajk przeprowadzić tą instalację. Mam podpiąć Mio po komputer i wypakować na niego wszystko z paczki z systemem? Muszę najpierw pousuwać wszystko , co aktualnie mam na Mio? Czy jak?
-
- Użytkownik
- Kontakt:
wiesz pamietaj o tym ze nim cokolwiek zaczniesz robic svciagnij se program ceregeditor czy jakos tak zrob kopie systemu najpierw w actiwe sync a potem w cereg i tak sie zawsze zaczyna kazda operacje wtedy niema nie pozadanych sytuacji raczej robi sie reinstal czyli kopiujesz pliki na navi i potem samo to startuje
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=186922][img]http://images42.fotosik.pl/168/5045874243d5bdca.jpg[/img][/url]
No nie czekałem za radą Zrobiłem kopię zapasową metodą łopatologiczną, czyli skopiowałem zawartość Mio Device do utworzonego folderu na PC. Potem usunąłem całą zawartość Mio Device i skopiowałem tam pliki systemowe Win CE. Niestety nic nie ruszyło. Więc ponownie wgrałem zawartość backupa do Mio i powróciłem do stanu poprzedniego. Powiem szczerze, że nie wiem, jak zainstalować ten Win CE. Chociaż może poszukać w necie backupa do Mio Moov 200 i go po prostu wgrać?
Znalazłem backupa i go wgrałem. Nawigacja powróciła do stanu fabrycznego z mapą MioMap, która jest fatalna. Od razu zainstalowałem nowy panel i teraz wgrywam programy nawigacyjne na kartę. IGO, AM i niech juz zostanie ta nieszczęsna MioMap. Jak nabędę wiekszą kartę, to dorzucę jeszcze TomToma i będzie git. MaRo1705, dzięki za zainteresowanie tematem
To jeszcze tak na zakończenie tematu małe podsumowanie. Dzięki kilkugodzinnemu studiowaniu forum MY-NAVIA, szukaniu informacji w necie i metodzie prób i błędów udało mi się uzdrowić mio moov 200. Teraz mam taki mały kombajn z różnymi dodatkami i programami nawigacyjnymi (AM 5.5.2, iGO8, TT7, MM2008). Ech, odrobina wytrwałości i wszystko można zrobić
Temat do zamknięcia.
Temat do zamknięcia.
-
- Ma gadane
- Kontakt:
powiem Ci jedno mozesz wgrac Igo lub Automape do moov 200 ale jak wyznaczysz trase z polski do francji czy dalej w głąb niemczech wyskoczy Ci błąd "za mało pamieci" i po ptokach, dobrze dziala ale tylko na polske, najlepiej mio moov 500 kupic ma wiecej pamieci i wyznacza trase bez problemu
moje pudełko ---> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=235737