Gdzie zamontować CB w golfie 4
Re: Gdzie zamontować CB w golfie 4
ja cb mam w szufladzie pod radiem a gruszke na pulpicie pod szyba na macie antyposlizgowej "pentagram nanopad" czy jakos tak za 20zł i trzyma sie super
Ja mam TTI TCB, radyjko dosc duze, nie weszlo by pod radio mp3, wiec poszly 2 sruby w tunel od strony pasazera. Wszystko jest pod reka, dodatkowo gruszka ze zmiana kanalow. Czasem troche przeszkadza jak wieksza osoba jedzie z przodu i chce nogi szeroko rozlozyc albo jak chce sie fotel pasazera dac mocniej do przodu. Moglem dac ciut blizej deski rozdzielczej, ale nie bede juz przestawial, bo wtedy 1 dziure bylo by widac.
Sprzedam kierownicę czteroramienną MK4 z poduszką - 100zl z gratisową wysyłką
hej ho! to ja Wam pokażę mój patencik. Trzymam radio z lewej strony fotela kierowcy. Przyklejone na rzepach z castoramy. Trzymaja solidnie. Nigdy mi sie radyjko jeszcze nie odkleiło. Łatwo i szybko moge je zdemontowac i przełożyc do innego auta, a i nie kusi złodziei bo wcale go nie widac. Gruszka sobie swobodnie leży miedzy progiem a radiem. Ogólnie same zalety jedyna wada to to, że nie widze wyświetlacza, ale w radiu nie gmeram za czesto, wiec nie jest to duży problem. Polecam ten sposób.
Załączam jeszcze pogladowe zdjecie:
Załączam jeszcze pogladowe zdjecie:
Otwierasz drzwi w czasie deszczu i woda leci do radia. Ze śniegiem to samo. Nie jest to najszczęśliwsze miejsce.
Najlepsze przy kołku w serce jest to, że działa nie tylko na wampiry.
taa heeeeektolitry wody wlewaja sie do srodka i zalewają mi pół auta, w tym radio. Staaaary nie ma tak źle. Ale nikogo nie zmuszam przeciez do tego rozwiązania. Podsuwam tylko mój pomysl PozdroChmarski pisze:Otwierasz drzwi w czasie deszczu i woda leci do radia. Ze śniegiem to samo. Nie jest to najszczęśliwsze miejsce.
- k0nr4d
- _
- Auto: GSXR/A8
- Silnik: R4V8
- Kontakt:
Wystarczy, że trochę wody się dostanie i masz głośnik do wymiany, bo jest ze zwykłego papieru.
jeżdże już tak ponad 2 lata i jest git jak sie coś zacznie dziać to Was poinformuje
Grycek, Ty polecasz swój sposób a ja pokazuję jedną z jego wad. A czy Tobie się coś z radiem stanie... to Twój problem.
Wbrew pozorom dużo wody nie potrzeba.
Wkręć chociaż śrubę od mocowania uchwytu. Zawsze to jakieś zabezpieczenie.
Wbrew pozorom dużo wody nie potrzeba.
Wkręć chociaż śrubę od mocowania uchwytu. Zawsze to jakieś zabezpieczenie.
DuDa pisze:Ja mam przykręcone pod podłokietnikiem, jak truckman. Wszystko jest super oprócz tego, że nie widać kanałów. Na szczęście w gruszce mam przyciski do zmiany (Yosan Pro 120), więc na "ślepo" można zejść niżej/wyżej jak ktoś mnie wywoła. Jakby kogoś interesowało, to mogę wrzucić fotki.
Mam taki sam problem. Zapodaj fotki jak to wygląda?
P.S. Ciekawe żebym przykleił taka mate http://allegro.pl/22x19-duza-mata-antyp ... 28641.html po lewej stronie siedzenia pasażera. Po prawej stronie od wajchy biegów. Czy by wytrzymało ciężar CB?
NIe sądzę. A na pewno nie w przypadku ostrego hamowania.
Właśnie najodpowiedniej będzie mi go podłokietnik dać tylko chcę się do wiedzieć gdzie kupić jakieś rzepy lub jakaś taśmę aby nie wiercić dziur. i jak kolega DuDa z łaski swojej udostępnił by mi te fotki był bym bardzo wdzięczny:) i Jeszcze jedno pytanie. Jadąc do niemiec zauważyłem, że przewoźnik ma w Busie takie coś do zapalniczki co rozdziela ją na dwie części ze mogę sobie podłączyć CD i Navi tak zwana "złodziejka". Lecz szukałem na allegro i nie wiem jak to się fachowo nazywa:( pomoże ktoś?
1. "Z łaski swojej" to możesz mnie cmoknąć. Napisałeś posta ok. pierwszej w nocy i miałem lecieć pstrykać fotki, bo je potrzebujesz? Zrobię dzisiaj i wieczorem wrzucę, jak nie zapomnę.KazioM pisze:jak kolega DuDa z łaski swojej udostępnił by mi te fotki
2. http://allegro.pl/listing.php/search?ca ... ozdzielacz
Nom ja nie mowie o pierwszej. Jak byś mogł to zrob na wieczor mi się nie spieszy. Pozdro
2 zdjęcia jak wygląda to u mnie. Po prostu na 2 zwykle sruby które były dołączone do cb.
co do złodziejki do zapalniczki to ja sobie to za 19.99 kupiłem podwójna na stacji przy okazji tankowania. Ale dostaniesz to w każdym markecie który ma dział motoryzacyjny za mniejsze pieniądze. Ja musiałem wziasc na stacji bo telefon mi padl a bez cb na jazdę mnie nie stać
trochę drogo jak na 2 użycia ale może kiedyś się przyda jak będę potrzebował nawigacji innej niż ta vw w radiu.
co do złodziejki do zapalniczki to ja sobie to za 19.99 kupiłem podwójna na stacji przy okazji tankowania. Ale dostaniesz to w każdym markecie który ma dział motoryzacyjny za mniejsze pieniądze. Ja musiałem wziasc na stacji bo telefon mi padl a bez cb na jazdę mnie nie stać
trochę drogo jak na 2 użycia ale może kiedyś się przyda jak będę potrzebował nawigacji innej niż ta vw w radiu.