i tu masz rację, nigdy nie zwracałem na to uwagi byłem przekonany że ściemniają się tylko przyciski, a jednak ekran też reaguje ale u mnie pokrętło jest ustawione na maksymalne rozjaśnienie, mogę tylko jeszcze bardziej ściemnićYuri pisze:Nie prawda. U mnie ściemnia/rozjaśnia się też wyświetlacz . Tylko trzeba dać mu ze 2-3 sekundy na reakcję, bo to jednak jest kawałek ekranu, a nie dioda w zegarach.
tak też myślałem tylko nie wiedziałem gdzie znajduje się ten czujnik, gdy zasłonię ten czujnik palcem to ekran ściemnia się maksymalnie, gdy natomiast zaświeciłem lampką w czujnik to się rozjaśnia i wszystko bardzo fajnie widać, tylko że nie będę przecież jeździł z lampkąbi 15019 pisze:Wprawej górnej części MFD jest dioda i cujnik oświetlenia zewnętrznego (ekran MFD rozjasnia sie lub sciemnia w zaleznosci od swiatla zewnetrznego)
co ciekawe gdy przy wyłączonych światłach przełączę na tryb nocny(negatyw) to ekran ściemnia się tak że w ogólne prawie nic nie widać
w każdym bądź razie chyba musi być coś z czujnikiem nie tak, nie wiem czy to rozbierać...