Pokaż nam swój sprzęt!
Pokaż nam swój sprzęt!
Radio: RadioShack TRC-443
Antena: Performer 5000 główka PL na płytki montaż, kabel Satec RG-58
Mik: FD 1818 na chwilę obecną seryjny
Antena: Performer 5000 główka PL na płytki montaż, kabel Satec RG-58
Mik: FD 1818 na chwilę obecną seryjny
Pokaż nam swój sprzęt!
HARRY po modach w Sinadzie w kieszeni na kasety, AS145 na magnesie.
HARRY po modach w Sinadzie w kieszeni na kasety.
HARRY po modach w Sinadzie w kieszeni na kasety.
Re: Pokaż nam swój sprzęt!
Zastosowałeś klej, taśmę czy przykręciłeś wkrętami do podłokietnika? Chciałem podobnie zamocować przy pomocy taśmy rzepowej żeby moc w każdej chwili wyjąć radio ale nie sprawdziło mi się to ponieważ klej taśmy jest za słaby i nie trzyma się podłokietnika.rafauw pisze:Na początek witam wszystkich
Od dłuższego czasu obserwuje to forum - postanowiłem napisać swój pierwszy post i pokazać efekt drobnej robótki
Samochód: Bora
Radio President Teddy ASC - na niedzielne wypady do koscioła
Antena President Missouri, kabelek dyskretnie poprowadzony do kufra i hop siup na klapę.
Całość gada, a wręcz śpiewa bardzo ładnie.
Jako, że CB to nie mikrofalówka, wyświetlacza widzieć nie muszę, do ręcznego dojście dobre.
Trzeba aby uważać, żeby sobie nie utrudnić dojścia do zapięcia pasów.
Pokaż nam swój sprzęt!
Temat trochę się zakopał, więc odkopuję łopatą i dorzucam mój zestaw:D
Radio President Harry III poprawiany przez Konektora + Sirio ML-145 + montaż w dachu po antenie FM na główce Sirio
Fotki:
Pozdrawiam i do usłyszenia na trasie:)
Radio President Harry III poprawiany przez Konektora + Sirio ML-145 + montaż w dachu po antenie FM na główce Sirio
Fotki:
Pozdrawiam i do usłyszenia na trasie:)
- Flassh
- Mały gagatek
- Kontakt:
Piękna dziura i to jest to !
Mam u siebie tak samo w miejsce anteny FM
Radiowa strona miasta, kanał 19,23,35 AM.
73!
73!
Pokaż nam swój sprzęt!
Przyznam, że nigdy wcześniej nie spodziewałem się, że użytkowanie CB może być tak przyjemne. Nie muszę się ciągać z anteną, kablem itp itd. Jedyne zmartwienie to włączyć lub wyłączyć:D
Pozdrawiam:)
Pozdrawiam:)
- Flassh
- Mały gagatek
- Kontakt:
Pokaż nam swój sprzęt!
I o to chodzi właśnie, nie ma lepszego montażu, chyba, że centralnie na środku.
U mnie dość podobnie
U mnie dość podobnie
73!
73!
Pokaż nam swój sprzęt!
o proszę, od czego mniejsza antenka? FM, czy jakieś inne fale?
Dałeś coś od spodu na wzmocnienie?:)
Dałeś coś od spodu na wzmocnienie?:)
- Flassh
- Mały gagatek
- Kontakt:
Pokaż nam swój sprzęt!
Ta mniejsza antena podłączona jest do radia FM ale także używana jest na pasmo 2m.
Wzmocnienia się nie dorobiłem, jak najdzie mnie ochota to podłoże kawałek kwasówki, żeby ciężar się równomiernie rozchodził, a nawet jest to wskazane.
Bo jednak ciężkie 2m anteny pracują na dachu, a Ty coś zastosowałeś, żeby to umocnić ?
Wzmocnienia się nie dorobiłem, jak najdzie mnie ochota to podłoże kawałek kwasówki, żeby ciężar się równomiernie rozchodził, a nawet jest to wskazane.
Bo jednak ciężkie 2m anteny pracują na dachu, a Ty coś zastosowałeś, żeby to umocnić ?
73!
73!
Pokaż nam swój sprzęt!
Zdjęcie marne, ale podłożony jest kawałek blaszki.
Wygląda to tak:
Mimo zastosowania takiej blachy dach pracuje. Podejrzewam ,że spowodowane jest to montażem jedynie na śrubkę 6mm... - nie jestem z tego zadowolony, ale cóż, takie główki są dostępne.
Poza tym dach ma kształt lekko odbiegający od płaszczyzny, ale mimo to nie zauważyłem żadnych negatywnych skutków zastosowania płaskiego kawałka kwasówki.
Pozdrawiam
Wygląda to tak:
Mimo zastosowania takiej blachy dach pracuje. Podejrzewam ,że spowodowane jest to montażem jedynie na śrubkę 6mm... - nie jestem z tego zadowolony, ale cóż, takie główki są dostępne.
Poza tym dach ma kształt lekko odbiegający od płaszczyzny, ale mimo to nie zauważyłem żadnych negatywnych skutków zastosowania płaskiego kawałka kwasówki.
Pozdrawiam
- Flassh
- Mały gagatek
- Kontakt:
Pokaż nam swój sprzęt!
Chodzi o to, żeby ta blacha wgryzła się ( miała połączenie) z karoserią. Pierwszy raz zastosowałem kawełek tarczy diamentowej i to był błąd, przejścia nie było = brak masy... a więc porażka.
Właśnie zrobię coś takiego jak u Ciebie, prawidłowo zrobione.
A dach zawsze będzie pracował, trzeba by naprawdę kawał wielkiej płyty podłożyć.
Wyrwać nie wyrwie, główkę masz solidną i co najważniejsze Sirio nie luzuje się, chłopaki mają Presidenta i raz na miesiąć trzeba dokręcić.
Właśnie zrobię coś takiego jak u Ciebie, prawidłowo zrobione.
A dach zawsze będzie pracował, trzeba by naprawdę kawał wielkiej płyty podłożyć.
Wyrwać nie wyrwie, główkę masz solidną i co najważniejsze Sirio nie luzuje się, chłopaki mają Presidenta i raz na miesiąć trzeba dokręcić.
73!
73!
- szefol84
- Ma gadane
- Auto: VW Golf IV 1.6 16 V kombi
- Silnik: ATN
Sprzęt to President Harry III i Sirio ML 145.
Aktualnie na oryginalnym podłokietniku ponieważ tania chińszczyzna odmówiła współpracy po około roku.