Navigation system MFD
Navigation system MFD
Masz zaznaczone na żółto
Ostatnio zmieniony śr sie 21, 2013 15:15 przez Jarek_NS, łącznie zmieniany 1 raz.
Navigation system MFD
Spojrzałem w przeglądarce i obrazek był, tylko tapatalk nie chciał mi go pokazać
Dzięki!
Dzięki!
MK4 Blue Brzydal
1.9 TDI ALH
90KM -> 120 KM
1.9 TDI ALH
90KM -> 120 KM
- MaciekV5
- ...
- Auto: bmw
- Silnik: CUNA
- Kontakt:
Navigation system MFD
Nowe mapki 2013/2014 sprawdzone, działają i śmigają. Na dłuższej trasie jeszcze nie testowałem
Navigation system MFD
Ech... No niestety w środku jest płyta i ni chu chu nie mam koncepcji jak ją wyjąć...
Jakieś pomysły? Czy może znacie kogoś w Warszawie kto mógłby mi pomóc z tym tematem i przy okazji nie zedrze ze mnie za wiele kasiory?
A może ktoś ma po prostu dostęp do instrukcji serwisowej ?
Jakieś pomysły? Czy może znacie kogoś w Warszawie kto mógłby mi pomóc z tym tematem i przy okazji nie zedrze ze mnie za wiele kasiory?
A może ktoś ma po prostu dostęp do instrukcji serwisowej ?
MK4 Blue Brzydal
1.9 TDI ALH
90KM -> 120 KM
1.9 TDI ALH
90KM -> 120 KM
Navigation system MFD
No dobra, jest grubo, bo zacząłem dziś naprawę, wyjąłem napęd CD, i... plastiki prawie wysypały się ze środka. Nie są połamane, wygląda to tak, jakby część pospadała z zaczepów..
Ponawiam prośbę o jakiś manual serwisowy..
no, chyba, że ktoś ma samo CD do MFD na zbyciu
Ponawiam prośbę o jakiś manual serwisowy..
no, chyba, że ktoś ma samo CD do MFD na zbyciu
MK4 Blue Brzydal
1.9 TDI ALH
90KM -> 120 KM
1.9 TDI ALH
90KM -> 120 KM
Re: Navigation system MFD
A na czym smazyles plytke jesli to nie tajemnica? Bo probowalem clonecd 5.4.0.5, ale to cholerstwo na W7 x64 nie chce dzialac - ma problem ze sterownikami. Jesli nie to, to co?MaciekV5 pisze:Nowe mapki 2013/2014 sprawdzone, działają i śmigają. Na dłuższej trasie jeszcze nie testowałem
Pod reka kilka nagrywarek i roznych plytek, wiec jestem przygotowany. Mam nawet cos od Riteka i Sony wiec jestem dobrej mysli. Tyle ze poki co, program sie na mnie wypial
- MaciekV5
- ...
- Auto: bmw
- Silnik: CUNA
- Kontakt:
Navigation system MFD
Clone CD pod XP, modelu nagrywarki nie pamiętam, będę mógł sprawdzić w poniedziałek. Wydaję mi się, że było to LG. Płytka Verbatim.
MaciekV5 pisze:Nowe mapki 2013/2014 sprawdzone, działają i śmigają. Na dłuższej trasie jeszcze nie testowałem
Sprawdziłem wczoraj nowe mapy i jestem zadowolony, na trasie z Nowego Sącza do Jarocina zero błędów, prowadziła mnie głównymi drogami autostradą a4 potem obwodnicą Wrocławia i do Jarocina.
Auto Mapa uparcie chciała żebym jechał przez Lubliniec, Kluczbork i Kępno a w ciągu dnia przyjechać tamtędy jest masakra.
Navigation system MFD
Mi navi przestała czytać płyty - najczęściej nie działa jak jest zimno. Prawdopodobnie laser do wymiany. Także zupełnie nie mam pomysłu czym to nagrać, a w dzisiejszych czasach o nagrywarkę z przed potopu jest niezmiernie ciężko. Jest w stanie ktoś poratować wypalarką?
Ja miałem od pewnego czasu ten sam objaw. W zimę zaczynała czytać płytę z navi gdzieś po ok. 5-10 minutach jazdy. Przez ten czas widniał napis "Włóż CD", ale ostatnio również w nawet ciepłe dni miałem to samo, a kiedyś czytała bezpośrednio po uruchomieniu MFD. Nagrałem sobie ostatnio nową płytkę (2013/2014) i jak ją włożyłem, to pojawił się napis "CD uszkodzona", więc myślałem, że płyta źle nagrana. Jednak zostawiłem płytę w napędzie i po jakimś dniu czy dwóch, napis czasami zmieniał się na "Włóż CD", a po kolejnym dniu navi wystartowała. Niestety kolejnego dnia znowu było to samo. Dałem ją do przeczyszczenia lasera i czekam na odbiór lub ew. diagnozę.MefjuWw pisze:Mi navi przestała czytać płyty - najczęściej nie działa jak jest zimno. Prawdopodobnie laser do wymiany. Także zupełnie nie mam pomysłu czym to nagrać, a w dzisiejszych czasach o nagrywarkę z przed potopu jest niezmiernie ciężko. Jest w stanie ktoś poratować wypalarką?
MefjuWw, dlaczego uważasz, że laser do wymiany? Diagnozowałeś to już jakoś?
Skoro ma problem z czytaniem, to na chłopski rozum tak wymyśliłem, w piątek przejdzie zabieg czyszczenia lasera, zobaczymy jak sprawa się potoczyYuri pisze:mefjuWw, dlaczego uważasz, że laser do wymiany? Diagnozowałeś to już jakoś?MefjuWw pisze:Mi navi przestała czytać płyty - najczęściej nie działa jak jest zimno. Prawdopodobnie laser do wymiany. Także zupełnie nie mam pomysłu czym to nagrać, a w dzisiejszych czasach o nagrywarkę z przed potopu jest niezmiernie ciężko. Jest w stanie ktoś poratować wypalarką?