Mały odkoooop
Do AS100 dostałem też gumową hmmm "osłonkę". Myślalałem, że to tylko do transportu w bagażniku i takie tam, ale teraz mam wątpliwości. Można z tym jeździć na dachu? Bez tego jechałem z anteną na środku dachu 150km/h, a w Espace IV za relingami i kablem naciągniętym 180km/h i w obu przypadkach nic się nie działo (no może przy 180 bardziej przypominała łuk niż bat ).
Magnes od anteny CB rysuje dach..
- k0nr4d
- _
- Auto: GSXR/A8
- Silnik: R4V8
- Kontakt:
Re: Magnes od anteny CB rysuje dach..
Gumowa osłonka jest właśnie po to, by nie rysować dachu. Folię alu masz też podklejoną pod magnes? Kabla nie naciągaj, tylko puść trochę luźno, bo się wyrwie z podstawy. Żeby kabel nie rysował dachu możesz go w dwóch miejscach potraktować przyssawką dp dachu, montowaną na kablu.
Tak folia jest, dlatego mnie zastanawiało skąd ma być ta masa (guma nie przewodzi)...
- k0nr4d
- _
- Auto: GSXR/A8
- Silnik: R4V8
- Kontakt:
Masa przy magnesie jest pojęciem co najmniej niedokładnym, ale w skrócie postawiony magnes ma właśnie łapać 'masę' z karoserii. Guma nie przewodzi. Tak samo, jak lakier