VR6 / swap / pytania
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
VR6 / swap / pytania
Panowie, miałem w swoim golfie 1.6TD, oczywiście sprzęgło było na linkę, a teraz wkładam VR6 i tam mam już sprzęgło hydrauliczne, i moje pytanie jest następujące:
1. przy których autkach z grupy VAG były już pedały z pompką przy pedale sprzęgła ??
2: pojemniczek na płyn przy serwie też bym musiał zmienić ? bo powinno mieć wejście dodatkowe do podłączenia sprzęgła, tak ?
3: od czego założyć drążek zmiany biegów ? tą całą kasetę i cięgna ?
4: VRki miały katalizatory ? pewnie nie to zostawić czy wywalić ?
5: I co ze środkowym tłumikiem ? Znajomy mi mówił żebym go wywalił i zostawił tylko końcowy ... i tak samo mówił żebym kata wywalił ... ale nie wiem co zrobić dlatego wolę się zapytać rodzinie VW
(jeśli temat już taki był, to przepraszam ale nie znalazłem )
1. przy których autkach z grupy VAG były już pedały z pompką przy pedale sprzęgła ??
2: pojemniczek na płyn przy serwie też bym musiał zmienić ? bo powinno mieć wejście dodatkowe do podłączenia sprzęgła, tak ?
3: od czego założyć drążek zmiany biegów ? tą całą kasetę i cięgna ?
4: VRki miały katalizatory ? pewnie nie to zostawić czy wywalić ?
5: I co ze środkowym tłumikiem ? Znajomy mi mówił żebym go wywalił i zostawił tylko końcowy ... i tak samo mówił żebym kata wywalił ... ale nie wiem co zrobić dlatego wolę się zapytać rodzinie VW
(jeśli temat już taki był, to przepraszam ale nie znalazłem )
Ostatnio zmieniony śr kwie 08, 2009 19:20 przez Fox_00, łącznie zmieniany 2 razy.
- Wrobel Gda
- Mały gagatek
- Kontakt:
Pedały idealnie pasują od passata B3 ( są przystosowane pod wysprzęglik hydrauliczny)
Pojemniczek na płyn od mk3 ma wyjscie na wysprzęglik pasuje do pompy z mk2
Lewarek z ciegnami od mk3, passata b3/b4 lub corrado (oczywiście wybierak na linki)
Kata możesz wywalic a z tłumikami to jest długa historia bo w zależności jaki chcesz osiągnąc efekt dzwiękowy na końcu
Pojemniczek na płyn od mk3 ma wyjscie na wysprzęglik pasuje do pompy z mk2
Lewarek z ciegnami od mk3, passata b3/b4 lub corrado (oczywiście wybierak na linki)
Kata możesz wywalic a z tłumikami to jest długa historia bo w zależności jaki chcesz osiągnąc efekt dzwiękowy na końcu
Wszystko sie zgadza tak jak pisze Wrobel... Co do wydechu to pusc sobie go od nowa bo teraz masz troche waski... ja mam u siebie tylko patelnie i koncowy oryg od MK3 VR6 i nie jest glosno... na poczatku mialem patelnie od MK2 i koncowy "bulbulator" (ktory chetnie sprzedam:))... ale nie polecam bo jest tak glosno ze nie da sie jezdzic... polecam oryginalny tlumik i stozek:) super efekt.... a kata wywal
- Wrobel Gda
- Mały gagatek
- Kontakt:
- Wrobel Gda
- Mały gagatek
- Kontakt: