zamiana automata na manuala vr6
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
zamiana automata na manuala vr6
witam kupiłem silnik 2,8 vr6 w automacie i chce zmienić na manuala czy jest dużo przy tym roboty i zmian
Ostatnio zmieniony wt lip 14, 2009 19:19 przez tymonand1, łącznie zmieniany 1 raz.
- Wrobel Gda
- Mały gagatek
- Kontakt:
w galaxy, sharanie ,alhambrze jest skrzynia (reczna bo automat jest vw) konstrukcji forda - sa inne polosie i przeguby wewnetrzne , zamach i sprzeglo tez nie jestem pewien czy ma takie same wymiary (bynajmniej tarcza ma inny nr katalogowy w sachsie czy luku niz tarcza np do paska - nie wiem czym sie rozni ale czyms musi) ,co jeszcze - przewod hydrauliczny do wysprzeglnika taz trzeba by rzezbic bo w galaxy wysprzeglnik jest taki jak w mondeo no i mechanizm zmiany biegow mimo ze na 2 linki to w cale nie musi sie spasowac .
Ostatnio zmieniony wt lip 21, 2009 20:55 przez O213, łącznie zmieniany 1 raz.
prosta sprawa potrzebujesz do zalozenia zamachu klucze spline (12-krotne torxy) i najlepiej klucz dynamometryczny .O demontazu skrzyni automatycznej czy konwertera nie ma co pisac bo to banalna sprawa , jedynie jej ciezar moze sprawic troche klopotu i najlepiej zalatwic sobie do manewrow pomocnika .
Ostatnio zmieniony czw sie 13, 2009 20:18 przez O213, łącznie zmieniany 1 raz.