witam mam taki problem auto szarpalo na dolnych obrotach brakowalo mocy na wyzszych wszystko bylo ok jechalem i nagle zgaslo zauwazylem ze na kopolce na wyjsciu przewodu na cewke sa rysy tak jakby wypalone palec tez jakis dziwny osad ma auto kreci ale nie moze zapalic
zdjolem przewod idocy z cewki do kopolki zdjolem przy kopolce przekrecilem zaplon i iskra jest bardzo dobra
mmam pytanie czy takie rysy na kopolce maga byc objawami tego dodam ze kopolke wyczyscilem dokladnie ale nic nie dalo
co moglo jeszcze pojsc czy to tylko kopolka czy mioze palec czy caly aparat zaplonowy
auto to golf 3 z 92 r silnik AAA 2.8 vr6 174 km
pomocy !!!!!!
niech ktos mi podpowie czy te szarpanie przed awaria to wina zaplonu a dokladni e kopolki
vr6 nie chce odpalic rysy na kopółce POMOCY
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
dodam ze gdy zaczol tak dziwnie chodzic na kopolce bylo duze przebicie wlasnie przy kablu laczacym z cewka i tam na tym srodkowym wyjsciu z kopółki jest rysa mwypalona tam wlasnie gdzie to przebicie
kto mi powie gdzie jeszcze moge dostac nowa kopolke i palec czy to razem z kopolka upie czy oddzielnie trzeba
kto mi powie gdzie jeszcze moge dostac nowa kopolke i palec czy to razem z kopolka upie czy oddzielnie trzeba