Skrzynia biegow VR6
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Skrzynia biegow VR6
pasuje bez większej rzeźby nic nie trzeba spawać a zamiast zmieniać flansze można wrzucić nowe przeguby wewnętrzne
Skrzynia biegow VR6
jeżeli teraz masz przeguby z vr6 to nowe oznacza z v5
mk2 gti 2.0 16Vsc 4Motion viewtopic.php?f=160&t=252428" onclick="window.open(this.href);return false;
Just like It https://www.facebook.com/VW-Golf-Mk2-GT ... 101982262/" onclick="window.open(this.href);return false;
Just like It https://www.facebook.com/VW-Golf-Mk2-GT ... 101982262/" onclick="window.open(this.href);return false;
Skrzynia biegow VR6
tak mam cala skrzynie z vr6 jeszcze ale bede chcial zmieniac a raczej bede do tego zmuszony. A polosie zostaja te same czy cale przeguby z polosiami trzeba zmieniac.
Prosze zeby ktos sie rozpisal co i jak z ta skrzynia vr5
Prosze zeby ktos sie rozpisal co i jak z ta skrzynia vr5
Skrzynia biegow VR6
nie nie kolego nie z vr5 już nie pamiętam dokładnie z czego dobierałem ale to ( bodajże t4 w dieslu i to wychodziło niedługo ) trzeba przeliczyć frez na półosi a zewnętrzny rozstaw już znasz
Skrzynia biegow VR6
no to lepiej zmienic flansze na te od tdi wystarczy odkrecic tez sa 100 jak w vr6
Skrzynia biegow VR6
Kolegi caddy 1 2.8 VR6 seria i rowniez skrzynia seria robił na 1/4 ET 15,1s powtarzalne na kilku imprezach. Po zmianie skrzyni na ta z 2,3 VR5 kop o wiele wiekszy dzieki krotkim biega. Na ostatnich zawodach w Lublinie udało sie zrobic na 1/4 mili ET 14,14s. Niezle jak na sama skrzynie + lekki zamach to chyba najlepszy mod w wolnnossaku tak samo zreszta jak 2Y w ABF
-
- Nowicjusz
Skrzynia biegow VR6
Panowie Potrzebuje konkretów kupuje wlaśnie skrzynie Vr5 do mojej Vr6 i nie wiem dokładnie do trzeba kupić jeszcze zeby wszystko chodzilo może być pare rozwiązań
Skrzynia biegow VR6
flansze z TDI, obcinasz ten cięzarek przy wybieraku do biegow lub zakladasz swoj, bo ten z vr5 jest wielki i zawadza o węże wodne, łapy przykrecasz ze swojej skrzyni, silownik sprzegła ze swojej, u mnie jak kupilem z vr5 nie bylo napędu predkosciomierza, podobno tez trzeba swoj dac, ale niewiem czy sie roznia bo w tej skrzyni co kupilem nie bylo jak juz napisalem, po tych zmianach wszytsko pasuje aż miło biegi wchodza fajniej, ogolnie u mnie odcina 5 przy 220, ale od poczatku do konca idzie praktycznie rowno, najgorsze jest te 3tys obr przy 100 na 5biegu:) spalanie wieksze wychodzi, ale warto:)
Dej mu Sywek!! EE ni ma czym...
Tjunink musi byc!!!!
aaaale urwał!!!! musialo cos byc!!
Tjunink musi byc!!!!
Skrzynia biegow VR6
zależy też jakie oznaczenie jeszcze ma skrzynia z vr5 bo są długie i krótkie np DZL to ta najkrótsza z vr5 i kop jest na niej niezły - caddy vr6 seria 170km na hamowni z skrzynia vr5 DZL na majówce zrobil ET 14,1s
Skrzynia biegow VR6
ja wlasnie mam dzl, jestem bardzo zadowolony z przyspieszenia
Tjunink musi byc!!!!
Tjunink musi byc!!!!
Skrzynia biegow VR6
Przekładam automat na manual i zamierzam wrzucić do swojego MkIV AFP (kuzyn AGZ z tym, że jest to VR6 12V) skrzynię z VR5 FBK bądź DZL. Czy ktoś się orientuje czy zamiast dwumasu z VR5 będzie pasować zarówno do skrzyni jak i do silnika jednomas z AAA wraz ze sprzęgłem Sachsa 3000 384 001? Sprzęgło org z vr5 ma bodajże troszkę inną średnicę, a dwumasa nie chcę. Bardzo proszę o pomoc
Skrzynia biegow VR6
pasi:)
Tjunink musi byc!!!!
Tjunink musi byc!!!!