1.8T GAZ
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
1.8T GAZ
czesc , miotam sie z problemem iz chce kupic auto typowe do jazdy dla przyjemnosci , i dowozka pupy do roboty .
Wybor padl na 1.8 T , kwestia doboru silnika 150 czy odrazu 180 PS . No i czy da rade to zagazowac bo nie chce wydawac calej kasy na paliwo i czy beda duze straty mocy , przepraszam ale zet mi sie zmienia z y igrek
Wybor padl na 1.8 T , kwestia doboru silnika 150 czy odrazu 180 PS . No i czy da rade to zagazowac bo nie chce wydawac calej kasy na paliwo i czy beda duze straty mocy , przepraszam ale zet mi sie zmienia z y igrek
- dazmian
- Nowicjusz
1.8T GAZ
Jak Ci się Z z Y zamienia to wciśnij SHIFT i CTRL na raz bo musiało Ci sie wcisnąć. A jesli chodzi o Gaz to na 100% jakieś straty mocy beda bo co od każdego słyszę to ze jak zagazował to słabszy samochód się zrobił. Za dużo nie wiem ale się staram pomóc.
1.8T GAZ
1.8 bez turbo są z napędem na 4 , natomiast 1.8 t z tego co się orientuję to nie . Jeśli autko będzie robiło do 15 tysi rocznie i chcesz kupić dla jazdy do przyjemności to darowałbym sobie gaz . Przy normalnej jeżdzie bez butowania spala około tego co 1.6 , gdy przyciśniesz to przyjemność musi trochę więcej kosztować , ale nie ma żadnej tragedii
Re: 1.8T GAZ
witam,
jak ma być "przyjemność" z jazdy to tylko 180 PS
i oczywiście zagazuj jak nie chcesz wydać całej pensji na paliwo
jeśli dobra instalacja i oczywiście montażysta z głową to nie ma żadnych problemów na gazie
i nie ma też żadnej straty mocy
pozdro
jak ma być "przyjemność" z jazdy to tylko 180 PS
i oczywiście zagazuj jak nie chcesz wydać całej pensji na paliwo
jeśli dobra instalacja i oczywiście montażysta z głową to nie ma żadnych problemów na gazie
i nie ma też żadnej straty mocy
pozdro
dobra instalka od około 3 tysiakówLiptonek pisze: jaki koszt takowej instalacji będzie?
Oczywiście, że są 1.8T quattro posiadam takową. mam w niej również gaz i znacznej różnicy w mocy nie odczuwam. Pozdrawiamwojtas46 pisze:1.8 bez turbo są z napędem na 4 , natomiast 1.8 t z tego co się orientuję to nie
Mam u siebie sekwencje. Kme nevo, wtryski hana, reduktor gold. Wszystko smiga ladnie i bez problemow. Zaplacilem 2700 za komplet. Co do mocy dziek izastosowaniu tzw "mapy agresywnej" na gazie auto idzie lepiej i plynniej wchodzi na obroty.Liptonek pisze:czesc , miotam sie z problemem iz chce kupic auto typowe do jazdy dla przyjemnosci , i dowozka pupy do roboty .
MK IV AJM
U dobrego znajomego http://www.auto-dakar.pl/Liptonek pisze:A gdzie robiłeś ? do Chorzowa nie mam daleko
MK IV AJM