Montaż MBC

Forum techniczne związane z silnikami 1.8T / 20V

Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP

bartek2811
Nowicjusz
Nowicjusz

Montaż MBC

Post autor: bartek2811 » czw mar 26, 2015 14:19

Witam

Mam problem odnośnie montażu mbc, chodzi o to że posiadam w autku n75 z trzema króćcami a MBC z dwoma, i teraz mnie ciekawi jak powinienem podłaczyc ten zawór?mi co z trzecim przewodem?

Z góry dziekuje za pomoc.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
ADi997
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Montaż MBC

Post autor: ADi997 » ndz mar 29, 2015 12:35

Na początek napisz co chcesz osiągnąć zanim coś wysadzisz w powietrze ?? Nie można bez karnie kręcić sobie ciśnieniem w górę jak się komu podoba.

Aktualne DupoVWozy:
Passat B5 3BG AWX
Golf MK2 APU+DEA
Jetta MK2 Coupe JP----->??

Projekt Golf MK2 na facebook.com/MyGolfMK2

bartek2811
Nowicjusz
Nowicjusz

Montaż MBC

Post autor: bartek2811 » ndz mar 29, 2015 20:41

Oki wiec opisze dokładnie, drugi zawor n75 ktory zalozylem ulegl awarii. Z tego co slyszalem go te zawory sxybko padają, wiec doszedłem do wniosku że pora na coś co było by niezniszczalne tak jak MBC... Będąc swiadomym że kupiłem autko już z założonym wskaznikiem doladowania postanowilem zamlwic MBC. I tu nagle wystąpil problem... Zamowilem MBC z dwoma króćcami... Pech chciał że ktoś mnie uświadomił już po fakcie że do VAGów sa inne zawory, z trzema króćcami, i tu mojw pytanie- jaka jest opcja aby to podłączyć? Nie mam zamiaru strzelać łopatkami turbiny z wydechu, mam zamiar ustawić doładowanie takie jak bylo seryjnie (mi wskaznik wskazywal 0.7) zalezalo mi tylko na zywotnosci tego podzespolu.
Z góry dziekuje za pomoc.

Awatar użytkownika
ADi997
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Montaż MBC

Post autor: ADi997 » ndz mar 29, 2015 23:07

Powinno pomóc
Obrazek
Tam gdzie masz 'vent into engine bay' możesz podłączyć ori wężyk z dolotu do enki.
Jeśli kupiłeś nowy mbc to powinna być instrukcja do niego jak podłączyć.

Aktualne DupoVWozy:
Passat B5 3BG AWX
Golf MK2 APU+DEA
Jetta MK2 Coupe JP----->??

Projekt Golf MK2 na facebook.com/MyGolfMK2

bartek2811
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: Montaż MBC

Post autor: bartek2811 » pn mar 30, 2015 17:09

Hmm nadal nie wiem ktory gdzie podlaczyc... A instrukcji nie bylo niestety. Jest jeden wezyk idacy w okolice turbiny... Jeden od okolic przeplywki generalnie slabo znam to nazewnictwo... A mbc ma dwa miejsca, jedno od dolu drugie po boku... Moze w ten sposob jakos wyjasnić...? W dodatku jeszcze srednica troche inna przewodu ale to juz nie problem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „1.8T i 20V”