Dłubiemy i swapujemy 1.8T
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- slawko333
- Forum Master
- Kontakt:
tak chodzi mi o pompe, czytalem na forum octavi, ze wywalenie tego niejest takie proste, ze bedzie wywalac blad w aum, ze w ecu trzeba cos pozmieniac, narazie chyba jakos przedluze te przewody i gdzies wrzuce, pozniej przy programie tuner ew sie zajmie wywaleniem tego, niechce nic spieprzyc bo silnik przed wyciagnieciem ladnie palil i jezdzil,
a jak z ta klima, cale weze i parownik podejda z mk3 pod kompresor z mk4? i czy parownik z mk3 podejdzie w obudowe z mk2/corrado, co do wezy to dzwonilem do znajomego co robi hydraulike silowa, mowil ze robi weze pod 1000 atm, tylko czy jest sens sztukowac weze z corrada i mk4 angola, jesli podeszly by od mk3
poszperalem, i weze z mk3 do mk4 niepodejda, inny sposob mocowania do kompresora, trzeba bedzie caly uklad z mk4 szukac, z tego co znalazlem to zawory rozprezne sa takie same, takze parownik moglby byc a mk3, tylko czy sie zmiesci
a jak z ta klima, cale weze i parownik podejda z mk3 pod kompresor z mk4? i czy parownik z mk3 podejdzie w obudowe z mk2/corrado, co do wezy to dzwonilem do znajomego co robi hydraulike silowa, mowil ze robi weze pod 1000 atm, tylko czy jest sens sztukowac weze z corrada i mk4 angola, jesli podeszly by od mk3
poszperalem, i weze z mk3 do mk4 niepodejda, inny sposob mocowania do kompresora, trzeba bedzie caly uklad z mk4 szukac, z tego co znalazlem to zawory rozprezne sa takie same, takze parownik moglby byc a mk3, tylko czy sie zmiesci
programowo da się wyłączyć, ja obecnie cały czas robię swap 1.8 auq do mk1. Immo już wyłączyłem, dodatkowo tą pompe jak i sonde z katalizatora planuję wyłączyć.
[URL=https://matchnow.info] Girls in your city[/URL]
tak jak wyżej pisze gentki, bez problemu można ją wywalić z softu i nie będzie trzeba żadnych rezystorów we wtyczke itp
i bedzie normalnie palił i jeździł (mam tak samo zrobione u siebie i moge potwierdzić ta teorię )
i bedzie normalnie palił i jeździł (mam tak samo zrobione u siebie i moge potwierdzić ta teorię )
Golf mk2 USA 1.8T 20V AUM--> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=420945" onclick="window.open(this.href);return false;
- slawko333
- Forum Master
- Kontakt:
tzn wywalic i pozniej jak bedzie auto u tunera powiedziec zeby wywali z kompa, czy narazie nieusuwac calkiem , a jak usuwac to te weze zaslepic jakos?
weze klimy zaloze z mk4, chlodnice zostawie z corrado, a jaki czujnik cisnienia zostawic? z mk4 czy corrado? z corrado jest 4 pinowy, z mk4 3 pinowy, ale u mnie w mk4 tdi jest tez 4 pinowy, czy bedzie mialo to wplyw na dzialanie klimy jesli zostawie z corrada a nabije uklad czynnikiem r134a, a czujnik z corrada i sterownik sa pod czynnik r12?
weze klimy zaloze z mk4, chlodnice zostawie z corrado, a jaki czujnik cisnienia zostawic? z mk4 czy corrado? z corrado jest 4 pinowy, z mk4 3 pinowy, ale u mnie w mk4 tdi jest tez 4 pinowy, czy bedzie mialo to wplyw na dzialanie klimy jesli zostawie z corrada a nabije uklad czynnikiem r134a, a czujnik z corrada i sterownik sa pod czynnik r12?
dobra kiedyś tam obiecałem wiec wrzucam ,bo znalazłem na dysku
AUM na skrzyni tdi EGR/EWK ruszamy z 2ki reszte biegów słychac w tle
[youtube][/youtube]
AUM na skrzyni tdi EGR/EWK ruszamy z 2ki reszte biegów słychac w tle
[youtube][/youtube]
- ADi997
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: Dłubiemy i swapujemy 1.8T
Jakie odczucia z jazdy na tak długiej skrzyni ?? Też mam z tdi i jak dla mnie za długie są, jedynka i dwójka fajnie ale po wbiciu 3 już nie ma tego ciągu, jak by było dwa razy tyle mocy co w serii to pewnie inna bajka Mam pomysł na małą modyfikacje skrzyni z tdi, że 1-4 bardzo krótkie a 5 trochę dłuższa jak ori skrzynia z 1.8t. Jak się uda to dam znać.Fahoo pisze:AUM na skrzyni tdi EGR/EWK
Aktualne DupoVWozy:
Passat B5 3BG AWX
Golf MK2 APU+DEA
Jetta MK2 Coupe JP----->??
Projekt Golf MK2 na facebook.com/MyGolfMK2
Passat B5 3BG AWX
Golf MK2 APU+DEA
Jetta MK2 Coupe JP----->??
Projekt Golf MK2 na facebook.com/MyGolfMK2
odczucia miłe...zresztą teraz zbudowane zostało nowe auto AWW+skrzynia EKW w jetta 1.8t
filmy w krotce
filmy w krotce
slawko333, odrazu po ukończeniu swapu targasz bude do tunera czy najpierw chcesz pojeździć ??
odnośnie klimy to jeśli węże i czynnik będą takie jak w mk4 to ja bym ładował czujnik, który był przy R134a czyli ten z mk4.
co do sterownika to sie nie wypowiem bo z tym akurat dotychczas nie miałem doczynienia, że czynnik taki, a sterownik inny
odnośnie klimy to jeśli węże i czynnik będą takie jak w mk4 to ja bym ładował czujnik, który był przy R134a czyli ten z mk4.
co do sterownika to sie nie wypowiem bo z tym akurat dotychczas nie miałem doczynienia, że czynnik taki, a sterownik inny
Golf mk2 USA 1.8T 20V AUM--> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=420945" onclick="window.open(this.href);return false;
Jak wkładasz silnik do innej budy to wywal to wszystko ustrojstwo bo później będzie więcej roboty. Jak wywali nawet błąd od SAI to nic nie szkodzi. Ja mam rezystor i czasem i tak wywala błąd.
Już kilka razy wklejałem opis jak to zrobić.
http://forums.fourtitude.com/showthread ... VAP-Delete&" onclick="window.open(this.href);return false;
Ja dodatkowo tą zaślepkę do bloku posmarowałem sylikonem żeby było pewniej że jest szczelnie.
Już kilka razy wklejałem opis jak to zrobić.
http://forums.fourtitude.com/showthread ... VAP-Delete&" onclick="window.open(this.href);return false;
Ja dodatkowo tą zaślepkę do bloku posmarowałem sylikonem żeby było pewniej że jest szczelnie.
czaja86 ma racje na co komu zbędnę bzdedy które się walają pod maską , od razu zrobic porządek , I tak mała rada ode mnie, sterowniki nie były szczelnie sklejone a wiadomo leżą na podszybiu proponuję rozkręcić i skleić na silikon jak zobilem u siebie , czemu tak a nie inaczej deszcze popada ze dwa razy i sterownik do wymiany
Mój Mk2 1.8 T http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=514787" onclick="window.open(this.href);return false;
albo sterownik włożyć do środka, np nad skrzynkę bezpieczników-przekaźników
- slawko333
- Forum Master
- Kontakt:
ta cala pompe powietrza to wywalic jak w tym zagraniczny linku? troche tego jest , ale nieznalazelm gdzie on ten rezystor wstawial
pompa powietrza jest nie potrzebna i do wyprogramowania z ecu...jesli nie umiesz tego zrobic to zrobi ci to tuner a jak nie tuner to osoba która sie na tym zna +twój kabel i zrobić to on line...są na tym forum takie osoby wystarczy poszukać /zapytać
- slawko333
- Forum Master
- Kontakt:
moglbys to dokladniej wytlumaczyc, usuwan wg tego co na tym zagranicznym forum, i ktos moze mi to zrobic on line? a co z tym rezystorem? trzeba go wpinac?