Miska olejowa w Mk4 GTI - jak ją chronić ?
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
filip2, w pl też można kupić hybrydę
nawet mogłem kiedyś załatwić...
!Nowe oryginalne części VAG!
Historie serwisowe VAG
Historie serwisowe VAG
Re: Miska olejowa w Mk4 GTI - jak ją chronić ?
Tak z ciekawości - w jakiej cenie w PL?_małyTM_ pisze:filip2, w pl też można kupić hybrydę
Zastanawiam się nad tym czy by samemu nie zrobić miski z nierdzewki - tylko muszę mieć czas żeby nad tym posiedzieć.
Tak samo zastanawiam się nad modyfikacją fabrycznej miski - jakoś - tak aby ją wzmocnić ... tak jak, np koleś zaadoptował miskę z MK3 VR6 do MK4, wzmacniająć ją
http://forums.vwvortex.com/showthread.p ... -with-pics" onclick="window.open(this.href);return false;
vRSzkodnik - nic więcej, nic mniej jak Octavia II RS w gnoju
filip2, jak dobrze pamiętam ok 150?
jak interesuje mogę zapytać....czy nadal są dostępne
!Nowe oryginalne części VAG!
Historie serwisowe VAG
Historie serwisowe VAG
150? zł? To tanio coś ..._małyTM_ pisze:filip2, jak dobrze pamiętam ok 150?
-
- GREEN
- Kontakt:
Tu na forum jest tata z synem pasjonaci mkII g60 i rallye i na swojej stornie internetowej mieli mi. takie osłony i inne stafy lekkie koła zamachowe alu koła rozrzadu poduchy poliuretanowe itd
cena chyba 400-500 złza taką miske u nich
Miska spoko ale ona bardziej jest do takiego jak mój czyli agn-a bo ani otworu na przewód z turbiny, a jak sprawa jeżeli ktoś ma czujnik w misce bo tu sie troche komplikuje
Wysłane z mojego LG-E975 przy użyciu Tapatalka
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=533635" onclick="window.open(this.href);return false; powoli do przodu...
-
- GREEN
- Kontakt:
Robson91 pisze:Miska spoko ale ona bardziej jest do takiego jak mój czyli agn-a bo ani otworu na przewód z turbiny, a jak sprawa jeżeli ktoś ma czujnik w misce bo tu sie troche komplikuje
W misce Nie ma otworu na przewod turbiny... Nie kazdy tdi ma czujnik
Myślę że mocowanie czujnika jest spoko do dorobienia, stal się łatwo obrabia -przerabia. W sumie wejście na przewód oleju też by się dało
A ja mam pytanie trochę z innej beczki...
Planuje dorobić sobie tulejki takie jak w serwisie sprzedają pod łożysko amorka +20mm.
I nie wiem czy się wyrobię w jedno popołudnie z dwoma stronami aby tam wsadzić. Czy to jakiś problem bądź niebezpieczeństwo jakbym zrobił najpierw jedną stronę, a za tydzień może dwa drugą?
Planuje dorobić sobie tulejki takie jak w serwisie sprzedają pod łożysko amorka +20mm.
I nie wiem czy się wyrobię w jedno popołudnie z dwoma stronami aby tam wsadzić. Czy to jakiś problem bądź niebezpieczeństwo jakbym zrobił najpierw jedną stronę, a za tydzień może dwa drugą?
To już lepiej podnieść silnik na podkładkach
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=533635" onclick="window.open(this.href);return false; powoli do przodu...
Jeśli nie będziesz miał jakichś nieprzewidzianych problemów to spokoCzechuLG pisze:A ja mam pytanie trochę z innej beczki...
Czy jest mi ktoś w stanie powiedzieć taką rzecz, bo nie mam jak w chwili obecnej jak tego sprawdzić ...
Skrzynia 5b a 6b - jaka jest różnica w połączeniu miski ze skrzynią...
Posługując się tyko zdjęciami, wydaje mi się że ta śruba która jest pierwsza (patrząc od przodu auta) jest dłuższa, a pozostałe takie same? Czy też mi się źle wydaje?
Skrzynia 5b a 6b - jaka jest różnica w połączeniu miski ze skrzynią...
Posługując się tyko zdjęciami, wydaje mi się że ta śruba która jest pierwsza (patrząc od przodu auta) jest dłuższa, a pozostałe takie same? Czy też mi się źle wydaje?
-
- GREEN
- Kontakt:
Ok, dziękiBehemoth1987 pisze:inne miski i inne mocowania śrub przelotowych