Tak wiem ze masz duzo racji ,ale chodzi mi o to ze sam w sobie ten docisk jest poprostu bardzo miekki ..przyklad dwa takie same kola zamachowe w jednym docisk sachs racing lub jakis mocniejszy spec w drugim seryjny docisk vr=g60 .... to czuc na pedale ze docisk ori jest strasznie miekki i nie ma mowy o rozincach w hydraulice bo byly to dwa dokladnie takie same auta (a im twardszy=mocniejszy docisk tym mniejsze szanse na poslizgniecie sie tarczy ... naturalnie pozniej zaczyna sie problem z wytrzymaloscia okladziny na tarczy sprzegla )toffic pisze:Co do docisku z G60 i jego niby miękkości: a mierzył ktoś koło niestety 90% nie trzyma wymiary, więc i docisk nie ma odpowiedniej siły (w zakresie gdy sprzęgło jest załączone praktycznie działa zależność F=k*x)
pajczaki pisze:Rafalek114, robiles cos takiego? co trzeba oprocz skrzyni z top sporta lub gti? wiem, ze rozrusznik i polosie i oczywiscie sprzeglo (tylko ile NM zniesie seryjny dwumas i sprzeglo z takiej 6b)
seryjne juz dosyc zmeczone sprzeglo 240mm daje rade przy 330km i 390nm z tym ze moment jest ulozony bardzo madrze