1.8T LPG a podniesienie mocy
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
1.8T LPG a podniesienie mocy
Witam. Dużo czytałem o silnikach z instalacja lpg ale nie wiem czy lpg przeszkadza w podniesieniu mocy. Czy po prostu wystarczy podnieść moc i ustawić lpg tego dawkę gazu??
Ostatnio zmieniony śr cze 30, 2010 21:51 przez dzasper11, łącznie zmieniany 1 raz.
Moje mkII viewtopic.php?f=87&t=409643" onclick="window.open(this.href);return false;
Musisz zadać sobie pytanie w jaki sposób zwiększamy moc w samochodzie. Turbo, wtryski, chip, wydech, wydajniejsza pompa paliwa... Teraz instalując LPG musisz zadbać o odpowiednie dawki wtryskiwanego gazu i powietrza. To czysto teoretyczne rozważania, ale znawcy na pewno będą pisać o wtryskiwaczach i sterowniku. Czyli dostarczamy większe dawki, wydajniejszymi elementami, którymi sterować musi odpowiednio zmodyfikowany sterownik.
Mk4 1.8T + K03s + nowy przelot - katalizator, końcówka tłumik ULTERa - chwilowo na tyle :)
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=338260]Moja maszynka[/url]
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=338260]Moja maszynka[/url]
mam w miescie audi s3 wystrojone na 270 ps jezdzi na instalacji stag 300+ i jest ok - lekko niema bo gosc normalnie bawi sie w cwiartke etc, auto zrobilo na instalacji 40 tys km a 2 lata temu bylo tyle gadania że egt zabije motor etc a auto zyje i jest ok oby tak dalej było - widac to kwestia gazownika
zreszta jesli gto mowi ze mozna to widac cos w tym jest
gto a ruszacie auta ktore juz maja gaz?? w sensie zrobic soft w juz zagazowanym ?? kolega ma a3 1.8T tyle ze ma gazior zapiety juz
zreszta jesli gto mowi ze mozna to widac cos w tym jest
gto a ruszacie auta ktore juz maja gaz?? w sensie zrobic soft w juz zagazowanym ?? kolega ma a3 1.8T tyle ze ma gazior zapiety juz
dead slow but still forward
pozostaje kwestia o ktora wlasnie zapytalem - nie kazdy tuner chce ruszac auto ktore juz ma zalozony gaz - dlatego pytalem - teraz to i tak juz nie waznejakubek pisze:Kolego masz juz odpowiedz. To sie tyczy tez aut z gazem. Jedziesz robisz program na benzynie oczywiscie i pozniej juz musisz do gazownikow zeby dostroili gaz.zrobić soft a potem jechać do gazowników by dostroili LPG
dead slow but still forward