Jakie świece używacie w waszych 1.8 Turbo
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Czas na kolejne zmiany świeczki się kłaniają i tu jest szkopuł jakich wy używacie ??? Czytałem że Irydowe się montuje do tego auta znowu gdzieś indziej piszą że Bosch Platin a jeszcze inni że NGK....
Byłe mk4 i BMW- viewtopic.php?f=89&t=382399" onclick="window.open(this.href);return false;
Mk5 - viewtopic.php?f=90&t=551962&p=6560642#p6560642" onclick="window.open(this.href);return false;
Mk5 - viewtopic.php?f=90&t=551962&p=6560642#p6560642" onclick="window.open(this.href);return false;
Ja już tyle różnych opinii słyszałem, że w pewnym momencie sam się pogubiłem, ale koniec końców jeżdżę na NGK Laser Platinum i na układ zapłonowy nie narzekam.
Ja również w 1.8t z gazem mam NGK Laser Platinum i na zapłon nie narzekam.
- ferdek_lublin
- Mały gagatek
No nic chyba założe NGK Platinum
Byłe mk4 i BMW- viewtopic.php?f=89&t=382399" onclick="window.open(this.href);return false;
Odgrzeję trochę temat.
Jakie świece macie w swoich 1.8T po modach??
Ja puki co mam jakieś denso k20tt i nie mam z nimi problemu ale już mają około 30tys zrobione na LPG i przydała by się wymiana bo planuję zrobić program.
Wymieniać na takie same czy na NGK PFR6Q ??
Znalazłem że ludzie także polecają takie świece BKR7E ??
Jakie świece macie w swoich 1.8T po modach??
Ja puki co mam jakieś denso k20tt i nie mam z nimi problemu ale już mają około 30tys zrobione na LPG i przydała by się wymiana bo planuję zrobić program.
Wymieniać na takie same czy na NGK PFR6Q ??
Znalazłem że ludzie także polecają takie świece BKR7E ??
-
- Forum Master
- Kontakt:
PFR7Q to sa dobre i takie swiece.
Masz problem w Dieslem , potrzebujesz dodatkowych HP? Wiekszego turbo lub mocniejsza pompe/pompowtryski? Zapraszam do "Diesel-tech" Przemyśl. Tel . 531 038 213
Bosch F5DPOR
Mój GTI: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=499693
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Samochód jest dopiero mocny, kiedy boisz się do niego wsiąść i przekręcić kluczyk"
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Samochód jest dopiero mocny, kiedy boisz się do niego wsiąść i przekręcić kluczyk"
- CzapCzap
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: Jakie świece używacie w waszych 1.8 Turbo
tez mam ngk platinium, zastanawia mnie to co ile powinno sie je zmieniac ?
Jak się zacznie coś dziać
Wykręć świecę i zobacz w jakim jest stanie. Jeśli nic się nie dzieje, nie spala za dużo/za mało/nie ma przerw w zapłonie, silnik nie stuka ( logi ), ma odpowiednią moc itd... to możesz śmiało dalej jeździć.
Wykręć świecę i zobacz w jakim jest stanie. Jeśli nic się nie dzieje, nie spala za dużo/za mało/nie ma przerw w zapłonie, silnik nie stuka ( logi ), ma odpowiednią moc itd... to możesz śmiało dalej jeździć.
---
facebook.com/*#cenzura#*
facebook.com/*#cenzura#*
ja wczesniej mialem NGK BKUR6ET-10 zmienilem naNGK PFR7Q I wydaje mi sie chyba ze minimalnie nie wkreca sie na obr.ale to moze wkreca mi sie:)
- GregorzG60
- Użytkownik
PFR6Q
http://gregor10.pl Chiptuning Diagnostyka Hamownia DPF OFF
Troszke odkopie ? coś polecicie nowego ? Czy nalej NGK PLATINUM PFR6Q ?