95 czy 98 pb do 16v co tankowac??
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Tu sie zgodze, jakosc tego 98 na wiekszosci polskich stacji jest naganna, paliwa te lezakuja bardzo bardzo dlugo, lepiej jest kiedy zaczyna sie sezon motocyklowy gdzie chlopaki przewaznie tankuja 98, wtedy dopiero zaczyna sie zbyt na nie... Tak jak juz pisalem, w testach na wiekszosci stacjach paliwo to jest slabej jakosci...
- przemoGTI
- Użytkownik
- Kontakt:
kolego akurat Ci powiem że sie mylisz bo co do jakoci paliw mam sporą wiedzę i wygląda to tak że oczywiście trafiaja sie oszuści i mieszają paliwo z czymś innym ale zazwyczaj w 98 ilość oktanów jest zachowana!!!! zdarza sie że paliwo ma różne zwiazki inne które nie powinny być ale to juz inny problem bo te ilości są naprawde niewielkie (a tutaj winny jest np transport)GTH pisze:Tu sie zgodze, jakosc tego 98 na wiekszosci polskich stacji jest naganna, paliwa te lezakuja bardzo bardzo dlugo, lepiej jest kiedy zaczyna sie sezon motocyklowy gdzie chlopaki przewaznie tankuja 98, wtedy dopiero zaczyna sie zbyt na nie... Tak jak juz pisalem, w testach na wiekszosci stacjach paliwo to jest slabej jakosci...
www.rs-tuning.pl
usuwanie Fap Dpf NOX adblue
hamownia podwoziowa 2WD
hamownia podwoziowa 2WD
- przemoGTI
- Użytkownik
- Kontakt:
dokładnie dawniej tak było a nawet znacznie gorzej niż to sobie każdy wyobraża..GTH pisze:Nie bede sie klucil skoro uwazasz inaczej Mialem okazje widziec testy z kilku roznych stacji i spora czesc nie wypadla jakos bardzo zadowalajaca, co prawda bylo to dosc dawno temu i pozostaje wierzyc ze jakosc sie poprawila
ale jest takie stanowisko jak moje i właśnie to sie sprawdza
www.rs-tuning.pl
hamownia podwoziowa 2WD
hamownia podwoziowa 2WD
moze nie na temat ale...moj sasiad pracowal na orlenie w 'dyrekcji' oczywiscie wylecial za wałki.chrzczą paliwo nawet na orlenie.jak z nim gadalem to chyba tylko shell jest ok.i powiem ze kiedys jezdzilem po towar moim mk2 rp do lodzi warszawy (2-3 razy w miesiacu) autostradą A2.tankowalem na wiekszosci markowych stacji w poznaniu.i tylko z shella bylem zadowolony.autko niemialo lepszego przyspieszenia ale prawie za kazdym razem sprawdzalem ile poleci na maxa na autostradzie.i tylko na shellu udalo mi sie przekroczyc 180km/h.i wrocic do domu bez dotankowywania po drodze.i shell jako jedyny bierze paliwo z niemiec a nie od "ruskich".(choc i tak z tamtat pewnie pochodzi)wiec pewnie paliwo 98 ze stacji xxxx na tyle oktanow co 95 na shellu.i konia z rzedem ze juz niechrzcza paliwa.zapraszam do tankowania w miejscowosci MOSTKI,TORZYM w lubuskim.tylko wezcie hol ze sobą.
- kołodziej
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
dzieki kolego za info:) ja tankuje ciegle na bp ..zalozylem ten temat bo nie wiedzialem czy lac 98 czy 98 ciagle lalem 98 ale czasmi zmusze mnie sytuacja ze musze zalac 95 (tam gdzie miekszam tylko jest jedna stacja paliw z 95) ale nie widze roznicy w jezdze no chyba ze zaleje na shellu to mala roznica jest:)
MOJA ŚLIWKA;)Fire&Ice http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=302792