Jak podkrecić 16V małym nakładem finansowym
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- Skrzypul 16V
- Nowicjusz
- Kontakt:
jakie masz modyfikacje?, nie wiesz jakie zwykle ma rozbieżności ta hamownia?bo ogólnie o Vtechowskich nie słyszałem za dużo dobrego
Była zmodzona ibiza 2e, był swap na ABF, było modzenie ABFa,doszły Schricki 2x268, wywalone na rzecz 276/276, teraz czas na:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=261294
ale to mało więc ;)
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=261294
ale to mało więc ;)
dokłądnie napisz co masz zrobione bo seria to napewno nie jest no chyba że źle skalibrowali rolkiLCQ pisze:jakie masz modyfikacje?,
VAG-CZEWA.PL Admin
MK4 VR6 4x4 AQP
mk4 VR6 4motion AQP, Toledo II VR5 AGZ, bo świat kręci sie za szybko żeby jeździć wolno
MK4 VR6 4x4 AQP
mk4 VR6 4motion AQP, Toledo II VR5 AGZ, bo świat kręci sie za szybko żeby jeździć wolno
- jawa
- Mały gagatek
- Kontakt:
LCQ, AD6, z modow jest tylko stozek simota racing i rozwiercona przepustnica, czyli podstawowe rzeczy ktore mozna znalezc dzieki funkcji "szukaj" Ponadto wywalilem filtr weglowy zeby miec lepszy nadmuch powietrza ze zderzaka i pokombinowalem z odma, zeby miec gladki dolot i zadnych zbednych rurek przed przepustnica (wstepny mod pod jakas power-rure i zabudowe stozka). Tego dnia hamowalismy w sumie 10 autek i wyniki zgadzaly sie z poprzednimi pomiarami, chociaz ja 1szy raz hamowalem ABFa, bo nie dlugo jest w moich rekach. Przede mna na rolkach krecili VR6 i to bardzo zdrowego - wyszlo 166KM i 169KM w 2ej probie. Ja nie mialem juz 2ego podejscia, bo opona skapitulowala i puscila bierznik Mozliwe, ze auto mialo modzony soft w Holandii, bo ja nic wiecej nie modzilem... Ale jestem pozytywnie zaskoczony z wyniku, po mimo utraty oponki
obecny dupowóz na innym serwisie -->> http://www.cultstylezamosc.fora.pl/concept-cars,36/polo-6n2-vwozidlo-tanim-kosztem-by-jawa,2527.html
- Skrzypul 16V
- Nowicjusz
- Kontakt:
co daje skrócenie prowadnic zaworowych ? jak na foto to jedno pytanko drugie to .. jakiego przyrostu moge sie spodziewac po wsadzeniu seri głowicy KR'a na blok 9A 2 wałki wydechowe z KR'a dolot 50 mm rozwiercona przepustnica wydech przelot jak myslicie cos w granicach 150+ ?
SPRZEDAM MK2 TD W DOBRYCH PLN !!!!
- CSR_GTI
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
lepszy przepływ gazów (PS: dłubiesz jednak tą głowice?)... na wydechu je zostawSkrzypul 16V pisze:co daje skrócenie prowadnic zaworowych
Ostatnio zmieniony wt sty 20, 2009 17:20 przez CSR_GTI, łącznie zmieniany 1 raz.
18K4F inside... RWD car :)
- Skrzypul 16V
- Nowicjusz
- Kontakt:
- Skrzypul 16V
- Nowicjusz
- Kontakt:
możesz wycisnąć 160KM kolego Skrzypul ja tyle mam i bez ruszania głowy tylko musisz wiedzieć na czym stoisz w jakim stanie twoja maszynowniatoffic pisze:będzie ale na 150+ to bym raczej nie liczył. P.S. jakie zamki na zaworach ma ta głowica z KRa??Skrzypul 16V pisze:jakie koszta wogóle rozwiertu dolotowych bo troche ciemny jestem mozna tylko dolotowe rozwiercic uszczelnacze wymienic złozyć ja do kupy i wsadzic na blok ? i bedzie cacy ?
- Skrzypul 16V
- Nowicjusz
- Kontakt:
;)
heh niestety gazownia 1 gen zwęzka reduktor na 140HP wiec szału nie ma... ale w domu juz lezy BLOS za pare dni zamówie reduktor BRC na 190 HP zobaczymy co z tego wyjdzie nio i nowy nabytek do corrasa który go zmuli 17X9 fota sie udała ;d
Ostatnio zmieniony czw sty 22, 2009 17:40 przez Skrzypul 16V, łącznie zmieniany 1 raz.
oj udała sie fota udała:D
A tak wracając do tematu wałków to gdybym chciał wsadzić wałki od ABF'a od swojego PL'a to musze coś jeszcze modyfikować??
(nie mówie tu o modyfikacjach które można zrobić czyli porting czy planowanie) chodzi głównie czy będe musiał cos stroić??
ps. zostaje wtrysk mechaniczny
A tak wracając do tematu wałków to gdybym chciał wsadzić wałki od ABF'a od swojego PL'a to musze coś jeszcze modyfikować??
(nie mówie tu o modyfikacjach które można zrobić czyli porting czy planowanie) chodzi głównie czy będe musiał cos stroić??
ps. zostaje wtrysk mechaniczny
BLACK BERTA 2.0 16V(T) >>> viewtopic.php?f=91&t=604514