Witam
Mam taki problem ze na zimnym silniku po ok 30sek-minuty auto przestaje sie kompletnie wkrecac na obroty.Wydaje mi sie ze jest to w momencie gdy wylaczy sie ssanie.Podobnie jest na gazie.Po odpaleniu na zimnym silniku ladnie sie wkreca,po chwili nie wkreci sie na wiecej niz ok 2 tys...
Ktos ma moze jakies doswiadczenie w tej sprawie?
Pozdrawiam
Moze czujnik na czwartym kablu zaplonowym? bo jest kabel w uszkodzony.Ma ktos mozliwosc odpiecia tej wtyczki i sprawdzenia jak sytuacja wyglada ?
Problem z 9a
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Re: Problem z 9a
po odłączeniu czujnika z 4 kabla praca silnik asie nie zmienia i kreci sie normalnie a tobie proponuje sprawdzić wydajnoc pompy paliwa i sprawdzić czy papa wspomgajaca w zbiorniku działa
Problem z 9a
pompy sa ok.Po wypieciu czujnika temperatury mozna powiedziec ze problem ustepuje.Zwalony czujnik czy cos jeszcze?
Problem z 9a
Tylko czemu tak sie dzieje na gazie ? Skoro tylko sekwencja jest powiazana z czujnikiem temperatury?(przynajmniej tak mi sie wydaje,a na pewno moja instalacja bodajze II gen nie jest i nie spotkalem sie zeby poza sekwencja mial wplyw ten czujnik)