Wypadanie zapłonu ABF??
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- Drivwer13
- Mały gagatek
- Auto: MK2 , MK7
- Kontakt:
Wypadanie zapłonu ABF??
Motor przerywa mi podczas pracy więc myślałem że to zapłon (wymieniłem palec,kopułke,przewody i świece) ale jednak nie bo nadal gubi iskrę tak na Pb jak i na LPG. co może być jeszcze przyczyną takiej pracy?? Bo skoro przerywa na wolnych i szarpie silnikiem to bardzo traci na mocy na wysokich a już nie wiem co można jeszcze sprawdzić.
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Wypadanie zapłonu ABF??
Iskra w ABF'ie idzie z czujnika połozenia wału więc może to on a moze cewka coś nie teges ?
Wypadanie zapłonu ABF??
A wystarczy podpiąć VAGA i zobaczyć czym pluje. Skasować byki i zobaczyć co wypluje znowu. Potem napisać na forum i jakaś odpowiedź się znajdzie.
- Drivwer13
- Mały gagatek
- Auto: MK2 , MK7
- Kontakt:
Wypadanie zapłonu ABF??
Podpinany był i wyskoczył błąd pierwszego wtryskiwacza- ale to przez LPG bo po skosowaniu i pracy na Pb błąd się nie pojawia a przełaczenie na LPG znów wyskakuje- ale to raczej nie istotne bo szarpie i na LPG i na Pb.
Re: Wypadanie zapłonu ABF??
i co problem rozwiązany ?
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=399839" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Forum Master
- Kontakt:
Re: Wypadanie zapłonu ABF??
Jak wysmieni czujnik halla to bedzie latal jak zloto i tyle w temacie. A czujnik halla w aparacie zaplonowym zeby nie bylo niejasnosci.
Masz problem w Dieslem , potrzebujesz dodatkowych HP? Wiekszego turbo lub mocniejsza pompe/pompowtryski? Zapraszam do "Diesel-tech" Przemyśl. Tel . 531 038 213