KE-jetronic a KE-motronic
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
tylko mi nie mowcie ze na digifancie tez trzeba miec ten akumulator cisnienia paliwa??
THE PROPERTY OF MKII
nie trzeba
ja mam chyba walnięty ten akumulator, bo jak przychodze po nocy i zapalam od razu to troszkę dłużej kręci i jak zapali to chwile nierówno chodzi a jak włącze zapłon poczekam 15s to zapali od dotknięcia i od razu wskoczy chwilke na 1600 i zaraz spadnie trochę ponad 1000obrBlancik pisze:Marszall, Na motronicu też nie było akumulatora, nie działo się nic
jak walnięty to go wywal polepsza się prędkość napełniania tego pseudo swirl pot'a lub jak kto woli kosza pompy. Jedyny minus takiego rozwiązania ze jest większe obciążenie na pompce niskiego ciśnienia w baku, poprostu potrafi się częściej zjebxć... okazalo się że koleszka tak jeżdzi od dawna do tego pompke wys. cisnienia ma na podszybiu i wyczuwalny problem jest jedynie gdy mało paliwka w zbiorniku i przy nagłym przyspieszaniu na niskim biegu (wysoki moment na kołach) to czuć odpływającą wachę i jest delikatne zamulenie (tak jakby efekt turbodziury hehe chociaż może to być wina wtrysku hmm)
Re: KE-jetronic a KE-motronic
u mnie nie było żadnych objawów, jedynie jak miałem mało paliwa w zbiorniku musiałem kilka razy nabić ciśnienie przekręcając stacyjke, żeby rozrusznikiem nie kręcić za długo...Działo się tak tylko po dłuższym postojuhubos21 pisze:nie trzeba
ja mam chyba walnięty ten akumulator, bo jak przychodze po nocy i zapalam od razu to troszkę dłużej kręci i jak zapali to chwile nierówno chodzi a jak włącze zapłon poczekam 15s to zapali od dotknięcia i od razu wskoczy chwilke na 1600 i zaraz spadnie trochę ponad 1000obrBlancik pisze:Marszall, Na motronicu też nie było akumulatora, nie działo się nic
ja robie dokładnie tak samo, mam nadzieje, że jest u mnie ten akumulator bo nigdy nie sprawdzałem, wychodze z założenia, że jak powinien być to jest