składak 2.0 9a i 1.8 ADL do mk1- pytanie
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Obie wąskie kanały, druga taka jak w ABF
BLACK BERTA 2.0 16V(T) >>> viewtopic.php?f=91&t=604514
zakręcasz koło 60-p2 do pasowego i uchwyt trzeba by dorobić na czujnik :-p
ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA ECUDIAG www.ecudiag.pl
Hamownia klucze immo naprawa sterowników radio code
Wrocław 793-195-950
Regeneracja wtryskiwaczy CR wszystkich marek
Hamownia klucze immo naprawa sterowników radio code
Wrocław 793-195-950
Regeneracja wtryskiwaczy CR wszystkich marek
Chciałem aby autor odpowiedział
ps. są łatwiejsze sposoby
ps. są łatwiejsze sposoby
-
- V.I.P.
- Kontakt:
Re: składak 2.0 9a i 1.8 ADL do mk1- pytanie
Nie wiem z kim piszę i o kim piszę, zgadzam się. Wiem za to o czym piszę Numery sterowników to nie wszystko. Ilość lat spędzona przy kablach też nie jest dla mnie żadnym wyznacznikiem. Najcelniejsze pytanie zadał Ci Marszal, szkoda że pojawiła się już na nie odpowiedź. Dalej czekamy na to Twoje rozwiązanie, bo lucki podal takie dośc hardkorowe (ale w pełni skuteczne)ecuwroc pisze:kolego nie wiesz z kim i o kim piszesz, zapraszam do siebie do Wrocławia, ja już od 8 lat siedzę w elektronice samochodowej, a co do sterowników to napisałem ze będą dwa zestawy jeden z ABF 037 906 24 ab a drugi z ADL 037 906 24 ar i zamieszczę informacje o spostrzeżeniach.bugalon pisze:Nie wnikając już w głowice, to widać wyraźnie że autor nie bardzo wie o czym pisze, szczególnie jeśli chodzi o zastosowanie sterowania (elektronika i sterowniki).
Do tej pory byłem zwolennikiem TDI ale do cabrio to nie pasuje, a silniki 1.8T jakoś mnie nie przekonująca.
Pozdrawiam
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Witam jeśli chodzi o czujnik obrotów wału, to myślałem nad zainstalowaniem kółka jakie występuje we fiatach lub innym rozwiązaniem jest wykorzystanie cewki indukcyjnej na przewodach wysokiego napięcia i odpowiedniego programu na atmege( podobne rozwiązanie miałem w pracy dyplomowej)
sprzedam komputer ADL z wąską
sprzedam komputer ABF z wiąska
sprzedam silnik 1.8 16V ADL
kurna toż to jeb...nia co nie miara!
Najtrudniej poprostu to będzie Ci ustawić na 0
Najtrudniej poprostu to będzie Ci ustawić na 0
- qbejs
- Ma gadane
- Kontakt:
A i tak jest pewne fabryczne rozwiązanie tego problemu PnP Tyle że kurka jakby się *#cenzura#* czujnik to trochę kombinacji by wymienić
VW Corrado 2.0 16V@GT2871r || www.shineclinic.pl -> Detaling, Valeting, Smart Repair, Zmiana koloru PlastDip !
widze ze myslimy o tym samym
- qbejs
- Ma gadane
- Kontakt:
Zapewne :] Ja u siebie jednak toczę dystans w koło pasowe na wał i 36-1 tam zakładam bo poprostu wygodniej
VW Corrado 2.0 16V@GT2871r || www.shineclinic.pl -> Detaling, Valeting, Smart Repair, Zmiana koloru PlastDip !
Witam na razie silniczek śmiga na sterowniku od ADL bez zastrzeżeń
Poszukuje info na temat montażu kółka 60-2 lub 36-1 celem założenia sterownika od abf-a( lub standalona MS) i tu proszę o pomoc
Poszukuje info na temat montażu kółka 60-2 lub 36-1 celem założenia sterownika od abf-a( lub standalona MS) i tu proszę o pomoc
Ostatnio zmieniony ndz maja 20, 2012 18:13 przez ecuwroc, łącznie zmieniany 1 raz.
są opinie ze efekty po strojeniu beda bardzo zblizone na digi ADL'u czy na ABF'ie
ale ja bardziej chce hobbystycznie
dlatego poszukuje info o ustawieniach kolka 60-2 i 36-1 mam możliwość dorobić parę sztuk P&P , a materiały były by pomocne
tutaj jest pełen materiał ale ja poszukuje foto-porady to przyspieszy proces produkcji
http://translate.google.pl/translate?sl ... ml&act=url" onclick="window.open(this.href);return false;
dlatego poszukuje info o ustawieniach kolka 60-2 i 36-1 mam możliwość dorobić parę sztuk P&P , a materiały były by pomocne
tutaj jest pełen materiał ale ja poszukuje foto-porady to przyspieszy proces produkcji
http://translate.google.pl/translate?sl ... ml&act=url" onclick="window.open(this.href);return false;