a ja tak mam... napęd pompy z wałkiem KRa (chyba wiadomo po co), w bloku z KRa i bebechami 2.0 owszem jest mały zonk ale da się rozkminićevolution pisze:on napisal ze przelozy walek i naped pompy z 1.8 ... nie da sie :green_fuck:
przebudowa 2.0 8v na 16v- drobna konsultacja
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
trzeba cos dotaczac jak pisalem bez tokarki sie nie obejdzie
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
- t-tas
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
widzę, że się ożywiło nawet i chwała za to, ale decyzja już zapadła w związku ze stwierdzeniem organoleptycznym przez otwór świecy w 8v, że tłok nie jest płaski- tak więc skąd ja to sobie ubzdurałem nadal nie wiem
w związku z tym, że tłoki nie pasują będę weryfikował stan 1.8 i oceniał możliwość jego rozruchu, dół 2.0 8v do passata, a dół z passata do oceny możliwości budowy 2.0 16v(z uwzględnieniem skrawania) i jeśli ocenię, ze się da to generalka rozciągnięta w czasie
2.0 8v też miało nie latać na gaźniku, a jakoś się udało
w związku z tym, że tłoki nie pasują będę weryfikował stan 1.8 i oceniał możliwość jego rozruchu, dół 2.0 8v do passata, a dół z passata do oceny możliwości budowy 2.0 16v(z uwzględnieniem skrawania) i jeśli ocenię, ze się da to generalka rozciągnięta w czasie
2.0 8v też miało nie latać na gaźniku, a jakoś się udało
oczywiście ewentualny remont na odpowiednich tłokach, jednak co do odmy w 8v to z całym szacunkiem proponuję zajrzeć pod maskę gdzie siedzi 2 litrowy 8v na wielopunkcie- odma taka jest- wiem bo walczyłem kiedyś z jej istnieniem montując pompkę paliwa dla gaźnika, a potem ją przywróciłem rezygnując z benzynyReasumując - bez tłoków z 16v się nie obejdzie. Dodatkowo zastanów się na odpowietrzeniem. W 16V masz odmę w bloku, w 8V go nie masz - będziesz wiercił pokrywę zaworów, żeby odpowietrzenie górą zrobić w 16v ?
Ostatnio zmieniony pn lip 07, 2008 21:41 przez t-tas, łącznie zmieniany 1 raz.
mk1- wycofany ze służby- stoi jak ikarusy w kącie zajezdni
PASSAT- silnik- dół PF, reszta 2E powered by BLOS - nadal w służbie
PASSAT- silnik- dół PF, reszta 2E powered by BLOS - nadal w służbie
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
nie... liczy sie blok... do bloku nie pasuje.. a jaki wal to juz nikogo nie obchodzi
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
zawor jest otwarty caly czas zasadniczo, zmienia sie tylko uchylenie zaworka, ktore defacto nie jest stale nigdy, zawsze delikatnie pulsuje., przy bardzo goracym silniku na niskich obrotach zdarza sie ze jest zamkniety
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT