Jak podkrecić 16V małym nakładem finansowym
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
mi również troche skaczą jak zimno, w 2E podniosłem obroty i było ok, teraz przy Schrickach zrobie program i wtedy ten problem zniknie
Była zmodzona ibiza 2e, był swap na ABF, było modzenie ABFa,doszły Schricki 2x268, wywalone na rzecz 276/276, teraz czas na:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=261294
ale to mało więc ;)
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=261294
ale to mało więc ;)
Witam Posiadam MkIII z motorem 2.0 16V ~9A~ ma ktoś jakieś ciekawe propozycje co do zwiększenia mocy ? do tej pory zrobiłem :
- KPL. układ wydechowy 2,5" Bastuck
- Pusty KAT
- No i Puszka Filtra powietrza .
- KPL. układ wydechowy 2,5" Bastuck
- Pusty KAT
- No i Puszka Filtra powietrza .
Ostatnio zmieniony pn gru 08, 2008 18:07 przez Palmus, łącznie zmieniany 1 raz.
hejka.mam pytanko do tych co usowali(zeszlifowali) zwerzke w przepustnicy.jak sie sprawuje auto?nic sie niedzieje z autem?wszystko w normie?zastanawia mnie poco ona byla?szwab jakis cel mial robiac tak przepustnice,bo korci mnie aby to spilowac .pozdro.
Ostatnio zmieniony sob gru 13, 2008 22:37 przez Duber, łącznie zmieniany 2 razy.
nic. moze ekologia?hejka.mam pytanko do tych co usowali(zeszlifowali) zwerzke w przepustnicy.jak sie sprawuje auto?nic sie niedzieje z autem?wszystko w normie?zastanawia mnie poco ona byla?szwab jakis cel mial robiac tak przepustnice.pozdro
Nocne Mary Squad
djtom w 2009 pisze:Sebastian.... gratuluję.
Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.
Jeżdżę już prawie rok z rozpiłowaną przepustnicą i nic się nie dzieje zresztą co się może dziać przecież to tylko trochę aluminium które w tym miejscu nie jest potrzebne i tylko pogarsza przepływ powietrza ja polecam rozpiłowanie przepustnicy od razu odczułem poprawę w dynamice samochodu gdzieś tu w tym temacie są nawet zdjęcia mojej rozpiłowanej przepustnicy
VAG-CZEWA.PL Admin
MK4 VR6 4x4 AQP
mk4 VR6 4motion AQP, Toledo II VR5 AGZ, bo świat kręci sie za szybko żeby jeździć wolno
MK4 VR6 4x4 AQP
mk4 VR6 4motion AQP, Toledo II VR5 AGZ, bo świat kręci sie za szybko żeby jeździć wolno
a moze zbyt duzo powietrza bedzie robilo:AD6 pisze: co się może dziać
nierowne obroty na biegu jalowym,jakies zmulenie przy gwaltownym wduszeniu w podloge pedal gazu,rozne zeczy moga w gre wchodzic wkoncu zmieniona dawka powietrza zostala niby(moje przypuszczenia tylko).pytam zanim spiluje.moze z czasem cos wyjsc a wy byscie to wychwicili po czasie.
nic się nie dzieje i nic się nie może dziać na wolnych i niższych obrotach nic też się nie zmienia w dynamice auta za to polepsza się minimalnie góra ponieważ wtedy silnik pochłania naprawdę sporo powietrza a zwężka je tylko zatrzymywała podsumowujące dzięki zlikwidowaniu zwężki silnik szybciej wkręca się na wysokie obroty i lepiej przyspiesza
VAG-CZEWA.PL Admin
MK4 VR6 4x4 AQP
MK4 VR6 4x4 AQP